Hlavní obsah

Pardubice - Brno 3:4 PPBrno předvedlo skvělý obrat v Pardubicích a zajistilo si předkolo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. P. Sýkora 1 : 0
37. Redenbach 2 : 0
50. Redenbach 3 : 0
50. Káňa 3 : 1
57. Káňa 3 : 2
60. Kováčik 3 : 3
61. Káňa 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno vyhráli v Pardubicích 4:3 po prodloužení a zajistili si účast v předkole play off. Brňané v 50. minutě prohrávali už o tři branky, ale dokázali bleskově snížit a pak 14 vteřin před koncem třetí třetiny srovnal při hře bez brankáře bek Jozef Kováčik. Prodloužení rozhodl po 43 vteřinách svým třetím gólem v utkání útočník Jan Káňa. Pardubice ztratily šestý z posledních sedmi zápasů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety si zahrají předkolo play off.

Článek

Kometa potřebovala v boji o předkolo play off nutně uspět, ale utkání bylo od počátku z obou stran velmi opatrné. První šanci měl až v sedmé minutě Voženílek, avšak nezakončil důrazně. Domácí gólman Kopřiva se zahřál až po polovině první části, kdy lapačkou zneškodnil dobrou ránu Káni. Prakticky z protiútoku na druhé straně Čiliak vychytal Redenbacha, který se prokličkoval obranou. Podobnou možnost v samém závěru sebral brněnský gólman i Nahodilovi.

Až začátek druhé části přinesl dvě zásadní změny: přibylo šancí před oběma brankami a do pardubické sestavy naskočil kanonýr Petr Sýkora. Důkazem prvního bodu byla šance Hynka Zohorny, který švihem trefil tyč. Důležitost druhého se projevila na konci 27. minuty, kdy Sýkora tečoval před brankou nahození Štajnocha a otevřel střelecký účet zápasu.

Vůbec poprvé se v utkání vylučovalo až ve 32. minutě a to hned na obou stranách. Hra ve čtyřech více svědčila domácím. Čiliak nejprve zlikvidoval další šanci Redenbacha, poté měl i štěstí, když Čáslavova střela zaťukala na tyč. Kometa odpověděla velkým náporem, ale z řady střel se žádná neujala. A neslavně dopadla i brněnská přesilovka. Rozehrávku mezi obránci totiž sebral Redenbach a svůj únik zakončil střelou mezi Čiliakovy betony.

Kováčik skóroval 14 vteřin před koncem

Velkou šanci na snížení stavu měl hned na začátku třetí části unikající Špirko, jenže nestihl přehodit hodně vyjetého Kopřivu. Dynamo pak dostalo k dispozici 41 vteřin v přesile dvou mužů a okamžitě trestalo, když se Čiliak nestihl přesunout při střele Redenbacha. Za dalších 21 vteřin to ale bylo znovu jen o dva góly, neboť v pokračujícím oslabení zužitkoval Němcovu přihrávku Káňa.

Kometa vycítila šanci a přidala na obrátkách, ovšem Kopřiva byl dlouho neprůstřelný. Až v 57. minutě se ranou ihned po buly prosadil podruhé v utkání Káňa a začalo drama. Chvíli poté mohl vrátit Dynamu jistotu Orsava, ovšem po pěkném sólu přestřelil odkrytou část branky. Kometa sáhla 106 vteřin před koncem třetí třetiny ke hře bez brankáře a po dlouhém náporu dokázala srovnat. V čase 59:46 propadla Kopřivovi do sítě střela Kováčika.

Prodloužení se hrálo pouze 43 vteřin. Kometa se okamžitě nastěhovala do útočného pásma, kde se k puku dostal Jan Káňa a šťastnou trefou dokonal hattrick. Zároveň zpečetil postup Komety Brno do předkola play off.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 3:4 v prodloužení (0:0, 2:0, 1:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 27. P. Sýkora (Štajnoch, Marcinko) 37. Redenbach, 50. Redenbach (P. Sýkora, Gregorc) - 50. J. Káňa II (V. Němec, Kováčik), 57. J. Káňa II (V. Němec), 60. Kováčik (T. Kaberle, V. Němec), 61. J. Káňa II (T. Kaberle). Rozhodčí: Pešina, Šindler - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 6981.
Pardubice: M. Kopřiva - Štajnoch, Čáslava, Ščotka, Gregorc, Bokroš, J. Zdráhal - Rapáč, Marcinko, Poulíček - Moňa, Redenbach, Orsava - Moučka (21. P. Sýkora), Nahodil, Kaut - Voženílek, Tomášek, M. Beran. Trenéři: Draisaitl a Potajčuk.
Brno: Čiliak - Kozák, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Trška, Malec, Štindl - H. Zohorna, L. Čermák, Dočekal - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - Ton, J. Hruška, Ostřížek - R. Zohorna, Raška, Burian. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.

Reklama

Související témata: