Hlavní obsah

Hvězda Hry o trůny našla ve sportu novou vášeň. Měl by to zkusit každý, říká

Londýn

Natalie Dormerová je akční hrdinkou stříbrného plátna. Hvězda série Hra o trůny a The Hunger Games. Ovšem ani mimo filmové kulisy neslevuje nic z autentičnosti, živosti a akce. Pro britský Women’s Running se nechala nedávno slyšet, že nemiluje nic více, než nazout své běžecké boty a vyrazit na nějaký dlouhý běh. Na loňském maratónu v Londýně, svém prvním maratónu vůbec, dosáhla času pod čtyři hodiny. Letos se hodlá vrátit a být ještě rychlejší. Proč? Protože teď už ví, že dokáže mnohem více, než si kdy myslela.

Foto: Profimedia.cz

Natalie Dormerová nalezla svou novou vášeň. Najdete ji i vy?

Článek

Letošní maratón v Londýně čekají ostatně velké věci. Na závod se chystá nejvíce šampionů poslední doby. Startovat budou maratónští rekordmani z Berlína, New Yorku, Rotterdamu, Tokia, samotné britské metropole i z mistrovství světa. Přítomno bude osm mužů s časy pod dvě hodiny šest minut. Přijede i slibný Eliud Kipchoge, ovšem chybět nebude ani držitel nejrychlejšího maratónského času vůbec Dennis Kimetto či třetí nejrychlejší muž planety na této trati Wilson Kipsang.

Slavná herečka ovšem nevyhledává závody primárně z důvodů lámání nějakých rekordů. Na běhu ji především baví blízkost lidí spřízněných stejnou zálibou. „Běžet maratón bylo tak nakažlivé, tak úžasná zkušenost. Byla jsem tak ohromená vším tím nadšením, vášní, energií a pozitivním naladěním běžců," líčila slavná herečka magazínu své střetnutí s „nejlepší stránkou lidského ducha".

Dormerová se stala nadšenou propagátorkou běhu hned po svých prvních zkušenostech. „Nevěděla jsem nic o té známé běžecké euforii. Teď jsem přesvědčená, že by ji měl prožít každý. Nelze to úplně vysvětlit někomu, kdo nikdy neběhal. Jde o čistý, nepopsatelný prožitek, jaký vám alkohol nebo podobně nemůže zprostředkovat," vyznává se hvězda ze své nově nalezené vášně.

Herečka tak na dlouhé chvíle opouští svůj běžný svět filmových kamer, líčidel a marketingu. Skutečnost, že běh není ani tak o estetice jako o možnostech vlastního organismu je pro ni osvobozující. „Poznala jsem, že člověk je schopen mnohem větších věcí ‒ fyzicky i psychicky, než si kdy byl vůbec schopen představit. Opravdu mnohem větších. Když jsem začala běhat, nevěřila jsem, že bych někdy uběhla maratón," říká dnes úspěšná herečka ‒ a maratónská běžkyně.

Reklama

Související témata:
Hunger Games