Hlavní obsah

Brno - Zlín 2:4Hokejistům Zlína se podařil v Brně obrat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Ondráček 0 : 1
36. Němec 1 : 1
41. Zohorna 2 : 1
43. Říčka 2 : 2
48. Šťastný 2 : 3
53. Čech 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína zvítězili v 52. kole hokejové extraligy v Brně nad domácí Kometou 4:2. Berani o svém vítězství rozhodli vítězným obratem v závěrečné třetině, kdy v rozmezí deseti minut vstřelili tři branky. Brňané se prosadili jen v přesilovkách, v silně pozměněné sestavě v závěru nestačili se silami.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brněnský Martin Dočekal se snaží vyzrát na zlínského brankáře Petra Zavadila.

Článek

Zlín vyhrál čtyři z posledních pěti zápasů, nasbíral v nich 12 bodů, v tabulce skončil sedmý a v předkole play off narazí na Třinec. Deváté Brno čeká v předkole duel s Chomutovem.

V sestavě Komety kromě Tona, s nímž vedení klubu po dohodě ukončilo smlouvu, odpočívali před play off brankář Čiliak, obránci Kaberle s Hanzlíkem a útočníci Čermák a Koreis.

Trenér Zlína Vlach naopak nasadil všechny hráče, které měl k dispozici. Jen ze střídačky sledovala zápas brankářská jednička Kašík, po téměř dvouměsíční přestávce se do sestavy vrátil útočník Kubiš.

Berani vstoupili do zápasu aktivně, vsadili na útočný hokej a získali územní převahu. Tu zužitkoval už v 5. minutě Ondráček, který si vyjel od zadního mantinelu a na jeho střelu brankář Falter nezareagoval.

Kometa po slabším začátku srovnala po čtvrt hodině krok, do jediné slibnější šance se dostal až před koncem třetiny Vondráček, jenž si ale neporadil s brankářem Zavadilem.

Agresivnějším pojetím hry si postupně Brňané postupně vypracovali i více střeleckých šancí, dlouho ale zápolili s pozorně chytajícím Zavadilem. Vyrovnat se podařilo až ve 36. minutě při přesilovce momentálně nejproduktivnější řadě Komety. Po akci Káni a Špirka protlačil pod zlínským brankářem kotouč do sítě Němec. Hokej dostal ve druhé třetině spád. Berani hrozili z bleskových protiútoků, kterým chybělo přesné zakončení.

V závěru druhého dějství trefil při přesilovce Kováčik střelou od modré čáry tyčku a v dalším pokračování početní výhody vstřelil druhou branku Brna Hynek Zohorna. Z náskoku se domácí hokejisté radovali jen dvě minuty. Vyrovnávací gól vstřelil Říčka a vítězný obrat Zlína dokončili dalšími dvěma góly Šťastný a Čech. Čtyři minuty před koncem ještě Vlach neproměnil trestné střílení.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - PSG Zlín 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 36. V. Němec (Špirko, J. Káňa II), 41. H. Zohorna - 5. Ondráček (Maruna, Horák), 43. Říčka (Burkarts, Matějíček), 48. Šťastný (Čachotský), 53. F. Čech (Matějíček, Čachotský). Rozhodčí: R. Čech, Fraňo - Frodl, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Falter - Kuboš, Kozák, Kováčik, Dujsík, Štindl, Malec, Trška, Mikyska - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, J. Hruška, Ostřížek - P. Mrázek, Raška, Havránek - R. Zohorna, Dočekal, Burian. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.
Zlín: Zavadil - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Horák, Řezníček - Bukarts, P. Holík, Říčka - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Maruna, Kubiš - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: