Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Slavia 2:1Slavia poprvé na jaře padla. Sudí tasil dvě červené a Uhrin musel na tribunu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Magera (penalta) 1 : 0
85. Rada 2 : 0
90. Mešanovič 2 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Padesátý ligový gól Lukáše Magery pomojl fotbalistům Mladé Boleslavi k triumfu v sobotním souboji se Slavií. Zatímco Středočeši doma už osm zápasů v řadě nenašli přemožitele, Pražané prohráli poprvé v průběhu jarní sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Jiří Pavlenka při duelu v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Byť na tribunách Slavia, respektive její fanoušci drtivě vládli, na hřišti byl do přestávky obraz hry zcela opačný. Boleslavští dominovali, protože byli aktivní, důrazní a velmi dobře kombinovali. I proto se dostávali do šancí, jenže Ščuka v šesté minutě vychytal na nejvyšší scéně v dresu Slavie debutující Pavlenka. Pak dvakrát pálil těsně vedle Čermák, na další šanci čekali Středočeši až do poslední minuty první půle, kdy Čmovš hlavičkoval těsně mimo.

Pražané nebyli schopní podržet míč, nepřihráli si, aktivitou rovněž nepřekypovali, a tudíž se nemohli divit, že se nedostali k ohrožení domácí branky. Nebýt dvou špatných rozehrávek Šedy, vůbec by se borci Slavie nedostali do pokutového území protivníka.

Slavia se probrala až v oslabení

Po obrátce se situace příliš nezměnila. A po necelé hodině hry přišla pro hosty dvojnásobná komplikace. Po souboji s Frydrychem totiž padl k zemi Chramosta, sudí nařídil pokutový kop, který Magera s jistotou proměnil, zadák Slavie navíc musel předčasně do sprch. Vzápětí musel na tribunu za kritiku sudího trenér Pražanů Dušan Uhrin.

Boleslav úvod přesilovky s výjimkou nebezpečné rány Rady pojala hodně defenzivně, a tak Slavia dvakrát načapala obranu domácích v nedbalkách. Jenže v prvním případě Hušbauer po souboji s Kalabiškou marně žádal penaltu, které se hosté nedočkali, ani když ránu Zmrhala zablokoval Ščuk rukou.

Sílící nápor oslabené Slavie jen na pár okamžiků utlumil Čermák, jehož ránu zpoza velkého vápna vyškrábl Pavlenka nad břevno. Pak už zase vládli oslabení Pražané. Po centru Železníka sklepl Škoda míč do stoprocentní pozice pro Mešanoviče, jenže jeho rána šla mimo. Vzápětí Součkův pokus mířící do sítě vyboxoval Šeda.

Pět minut před koncem rozhodl luxusní střelou Rada, jenž tak korunoval svůj parádní výkon. Slavia tak už v jedenácti zápasech v řadě nedokázala Středočechy porazit, byť v úplném závěru ještě Mešanovič hlavou snížil po přímém kopu, který rozehrál Kenia. Následně se vyrovnal početní stav, když Pitáka srazil k zemi Kúdela a musel do sprch. Na výsledku už to však nic nezměnilo.

20. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 2:1 (0:0)
Branky: 57. Magera z pen., 85. Rada - 90. Mešanovič. Rozhodčí: Ardeleánu - Wilczek, Kotík. ŽK: Ščuk, Chramosta, Jánoš - Frydrych, Piták. ČK: 90.+1 Kúdela - 56. Frydrych. Diváci: 5000 (vyprodáno).
M. Boleslav: Šeda - Jánoš, Kúdela, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Rada - Kalabiška (83. Přikryl), Magera (89. Takács), Čermák - Chramosta (75. Baroš). Trenér: Jarolím.
Slavia: Pavlenka - Mikula, Frydrych, Deli, Jablonský - Mihalík (62. Mešanovič), Souček, Hušbauer, Zmrhal (78. Kenija) - Železník, Škoda (87. Piták). Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: