Hlavní obsah

Baník - Dukla 1:2Dukla otočila zápas v Ostravě a venku vyhrála poprvé od dubna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Hrubý 1 : 0
26. Vrzal 1 : 1
43. Berger 1 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Dukly potvrdili v utkání 20. kola první ligy roli favorita a vítězstvím 2:1 v Ostravě se od sestupového pásma vzdálili již na devět bodů. Pražané venku vyhráli poprvé po jedenácti měsících, přestože na půdě posledního týmu tabulky prohrávali. Ještě do poločasu však hosté skóre obrátili po gólech Ondřeje Vrzala a Tomáše Bergera.

Článek

Ostrava i druhé jarní domácí utkání rozehrála slibně. Podobně jako proti Zlínu se prosadila z první vážnější situace. Hrubý v 17. minutě z levé strany asi spíše centroval, ale nakonec se jeho trestný kop nad hlavami několika hráčů stočil přesně do vzdálenějšího kouta Hroššovy branky. Povzbuzený Baník málem vedení navýšil po další standardní situaci, ale Lučičův volej neměl razanci a Hroššo ho chytil.

Šťastné vedení však Ostravě dlouho nevydrželo. Už za devět minut se Vrzal na dvaceti metrech snadno zbavil Mondeka, který se před jeho nápřahem otočil zády, navedl si balón na vápno a pak ho i krásně zakroutil na vzdálenější tyč. Pražané venku skórovali poprvé po 305 minutách.

Dukla byla od vyrovnávací trefy lepší. Jakoby z ní spadl strach z možné prohry a v poli si vytvořila kombinační převahu. Breznaníkovi koncovka ještě nevyšla, ale domácí si nakonec po dalším zbytečném zaváhání nechali vstřelit gól do šatny. Ve 43. minutě Vraštil hlavou minul odražený balon, Berger tváří v tvář Chmielovi zachoval klid a technicky míč posunul podél gólmana podruhé do sítě. Nejlepší střelec Pražanů si připsal devátou trefu v ligové sezoně.

Domácí sice po změně stran měli územní převahu, jenomže kolem soupeřovy brány kroužili marně. Finální průniková přihrávka z jejich optického tlaku nepřišla. Až v 88. minutě sebral odvahu De Azevedo, prošel středem hřiště až do vápna, ale jeho křížné ráně pár centimetrů scházelo. Hosté bez komplikací odbránili křečovitou snahu Ostravy v závěru a na čtrnáctý pokus venku vybojovali vítězství.

20. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Dukla Praha 1:2 (1:2)
Branky: 17. Hrubý - 26. Vrzal, 43. Berger. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Hájek. ŽK: Vraštil, Lásik - Štetina, Vrzal, Breznaník, Daniel Tetour, Vašíček. Diváci: 5339.
Ostrava: Chmiel - Dostál, Kaša, Vraštil, Lučič - Mondek (85. Helešic), Lásik (80. J. Šašinka), Hrubý, Holzer - De Azevedo, O. Šašinka (46. Ožvolda). Trenér: Petržela.
Dukla: Hroššo - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Hanousek, Považanec, Daniel Tetour (76. Néstor) - Berger, Vašíček (80. Beauguel), Breznaník (61. Čajič). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: