Hlavní obsah

Třinec - Zlín 2:3 PPStav série 1:2Holík vystřílel hattrickem Zlínu druhou výhru a mečbol s Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Holík 0 : 1
33. Tybor 1 : 1
39. Pechanec 2 : 1
53. Holík 2 : 2
63. Holík 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína zvítězili v třetím utkání předkola play off v Třinci 3:2 v prodloužení a jedna výhra je dělí od postupu do čtvrtfinále. Hrdinou duelu byl útočník Petr Holík, který k dvěma gólům ze základní hrací doby přidal i rozhodující zásah v 63. minutě. Zlín vede nad vicemistrem 2:1 na zápasy a o postupu může rozhodnout ve čtvrtém utkání, které se znovu v Třinci hraje v pátek od 17:20.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zlínští hokejisté se radují z gólu v Třinci.

Článek

V úvodu duelu to vypadalo, že se nehraje o mečbol v sérii. Místo úzkostlivé defenzívy se útoky valily ze strany na stranu a už v páté minutě mohl otevřít skóre hrdina druhé bitvy Svačina, ale příklepem z mezikruží zasáhl Kašíkův hrudník. Zběsilé zahajovací tempo polevilo s faulem Adamského a Zlín první přesilu hned zužitkoval. Veselý ještě bekhendem neuspěl, ale pak Bukarts neuspěchal situaci dva na jednoho a v nejlepší vhodný moment vybídl křížnou přihrávkou Holíka k druhé trefě v předkole play off.

Domácí se už v deváté minutě dostali do nezáviděníhodné role a museli dohánět manko. Do gólových situací se přes hostující obranu znovu prokousávali jen těžko, ale z nesnází se dostali obrovskou silou v předbrankovém prostoru. Hosté hájili nejtěsnější vedení 33 minut, pak však po oslabení nestačili dostřídat a vyčerpaný Urbanec nedokázal před brankou zpacifikovat Tybora, který koncem hole usměrnil do horního růžku Adamského přihrávku z křídla. Oceláři si před Kašíkem počínali důrazněji než soupeř a díky tomu otočili skóre. Stejně jako v úterý u toho byl havířovský pomocník Pechanec, který šťastnou tečí z brankoviště "propašoval" puk mezi Kašíkovými betony za čáru a přesunul tlak na soupeře.

Třinci patřil také nástup do třetí části a za stavu 2:1 měl nejméně tři možnosti odpojit soupeře z kontaktu. Při Žižkově vyloučení po Noskově švihu za překonaným Kašíkem zazvonila tyč, Tybor z velké šance trefil brankáře a Adamský po sólu v oslabení těsně minul.

Pak navíc Kašíkovi ujely nervy, zezadu do břicha seknul špičkou holí Rákose a s trestem na pět minut a do konce utkání musel přepustit místo Horčičkovi. Jenže když to s hosty vypadalo bledě, stačila jediná nepozornost Třince a Holík při hře čtyři na čtyři ze sóla překonal Hamerlíka.

Prodloužení netrvalo ani tři minuty. Aktivní Holík si našel odražený kotouč a z úhlu ho poslal do odkryté branky potřetí.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 2:3 v prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 33. Tybor (Adamský, Hrabal), 39. Pechanec (Svačina, Kanko) - 9. P. Holík (Bukarts, Žižka), 53. P. Holík (Kotvan, Bukarts), 63. P. Holík. Rozhodčí: Fraňo, Šír - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:5, navíc Kašík (Zlín) 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 5136. Stav série: 1:2.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Galvas, Nosek, Jank, Slovák, M. Doudera - Kopecký, Plíhal, Dravecký - Kanko, Pechanec, Svačina - Rákos, Polanský, Adamský - Matuš, Kindl, Tybor. Trenéři: Dopita a Mucha.
Zlín: Kašík (53. Horčička) - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Urbanec, Řezníček - Bukarts, P. Holík, Říčka - Čachotský, Roman Vlach, Veselý - Okál, Cibák, Čech - D. Šťastný, Fořt, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice