Hlavní obsah

Brno - Chomutov 3:4Stav série 1:3Hokejisté Chomutova porazili Kometu a jsou ve čtvrtfinále play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Chrpa 0 : 1
8. Čermák 1 : 1
17. Červenka 1 : 2
19. Dostálek 2 : 2
26. Květoň 2 : 3
43. Dočekal 3 : 3
56. Červenka 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili ve čtvrtém utkání předkola v Brně domácí Kometu 4:3, sérii vyhráli 3:1 na zápasy a postoupili do čtvrtfinále. Pirátům v pátek výrazně pomohl k vítězství střelec dvou branek a nejproduktivnější hráč základní části Roman Červenka. Bojovná Kometa třikrát srovnala jednobrankový náskok soupeře, počtvrté se jí to už nepodařilo. V nervózní koncovce neproměnili trestná střílení chomutovský Michal Vondrka a brněnský Adam Raška.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Chomutovští hokejisté slaví na ledě Brna postup do čtvrtfinále play off.

Článek

Kometa se představila takřka ve stejném složení jako ve čtvrtečním vítězném duelu, pouze ve čtvrté řadě Radim Zohorna nahradil Buriana. Chomutovský kouč Růžička sáhl k výraznějším změnám. Do utkání nenastoupil Tomica a v prvním útoku se vedle Červenky objevili jeho syn a Vondrka.

Oproti předcházejícímu utkání, v němž Piráti spoléhali na defenzívu, vsadili tentokrát na útočnou taktiku. Na svého soupeře doslova vletěli a brankáře Čiliaka zasypali sprškou střel. Tlaku protivníka Kometa čelila jen s obtížemi. V sedmé minutě po chybné rozehrávce za brankou zachytil kotouč Kaše a přes Račuka vstřelil Chrpa vedoucí gól. Z náskoku se hosté radovali přesně minutu. V přesilové hře při vyloučení Vondrky se dostal do šance Čermák, jenž přehodil padajícího brankáře Kristana.

Také Pirátům pomohla k druhému gólu přesilovka. Střelu obránce Rutty od modré čáry stačil Čiliak ramenem vyrazit jen před Červenku, jenž střelou po ledě vrátil Chomutovu těsný náskok. Za dvě minuty domácí opět srovnali skóre. Po Malcově přihrávce stačil zblízka Dostálek v pádu skórovat. Gól ale sudí uznali až po konzultaci a delším rozboru s kolegou u videa.

Červenka rozhodl v závěru

Piráti potrestali ve 26. minutě špatné střídání domácích obránců. Po získání odraženého puku se před Květoněm otevřel volný prostor a svůj únik po levé straně zakončil tvrdou střelou přesně do horního růžku brněnské branky. Chomutov těžil z agresivního útočného napadání, po půlhodině trefil Červenka tyčku. Kometa dřela, do koncovky se dostávala s obtížemi.

V poslední třetině vsadili Brňané na útočný hokej a ve 43. minutě srovnal na 3:3 Dočekal. V gradujícím utkání chomutovský Kämpf trefil tyčku, Kometa nevyužila 85 sekund dlouhou přesilovku pět na tři. Po faulu obránce Tršky navíc neproměnil Vondrka trestné střílení.

Stejně neúspěšně si vedl po faulu Rutty i domácí Raška, jehož střelu brankář Strmeň, který zaskočil za Kristana v brankovišti pouze na nájezd, vyrazil. Čtyři a půl minuty před koncem se podařilo po Vondrkově nahrávce Červenkovi čtvrtým gólem zajistit Pirátům vítězství. Nic na tom nezměnila ani téměř dvouminutová power play Brna.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 3:4 (2:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. L. Čermák (H. Zohorna, Ostřížek), 19. Dostálek (Malec, Raška), 43. Dočekal (J. Hruška, Kováčik) - 7. Chrpa (Račuk, D. Kaše), 17. Červenka (Rutta), 26. D. Květoň, 56. Červenka (Vondrka, V. Růžička ml.). Rozhodčí: R. Čech, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 7612. Konečný stav série: 1:3.
Brno: Čiliak - Kozák, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Trška, Malec, Kuboš - H. Zohorna, L. Čermák, Ostřížek - Špirko, J. Hruška, J. Káňa II - Dostálek, Raška, Dočekal - P. Mrázek, Koreis, R. Zohorna. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.
Chomutov: Kristan (55. na trestné střílení Strmeň) - Rutta, Skinner, Valach, Tejnor, Harant, Pereťagin, Šidlík - Červenka, V. Růžička, Vondrka - D. Květoň, Kämpf, Sklenář - Ölvecký, Dušek, Hřebejk - Chrpa, D. Kaše, Račuk. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice