Hlavní obsah

Slovácko - Brno 2:1Slovácko v přímém souboji o šesté místo porazilo Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Havlík (penalta) 1 : 0
66. Škoda 1 : 1
82. Košút 2 : 1
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka porazili ve 21. kole Synot ligy Zbrojovku Brno 2:1. V zápase dvou rozdílných poločasů vedoucí branku Slovácka vstřelil ve 45. minutě z pokutového kopu Marek Havlík. Po změně stran získalo Brno převahu, vyrovnal střídající Michal Škoda. Osm minut před koncem rozhodl o vítězství Slovácka Tomáš Košút. Slovácko postoupilo před Brno na šesté místo a prodloužilo úspěšnou jarní sérii. V posledních čtyřech kolech neprohrálo a získalo v nich 10 bodů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu proti Brnu.

Článek

Slovácko mělo od úvodních minut územní převahu, ze které se dostávalo často do střeleckých příležitostí. Už v 7. minutě unikl po pravé straně Biolek, ale sám před Melichárkem zbrkle přestřelil. Brňané zahrozili o minutu později. Po rychlém protiútoku se dostal k odraženému míči Zavadil, který z pětadvaceti metrů trefil břevno.

Z převahy si postupně vypracovali domácí fotbalisté další šance, kterým chyběla v zakončení přesnost. Havlík mířil vedle, Sadílek nad branku, Daníčkovu ránu brankář Melichárek vyrazil. Zbrojovka se z tlaku vymanila až před závěrem poločasu. Ve 34. minutě unikl Řezníček, jenž netrefil z levé strany prázdnou branku.

Tlak Slovácka vyvrcholil v závěru poločasu, kdy dvakrát vynikl Melichárek proti Doškovi. Ve 45. minutě v trestném území srazil brněnský stoper Buchta Šumulikoského a z penalty vstřelil úvodní branku Havlík.

Košút zařídil domácím výhru

Po inkasovaném gólu otevřeli Brňané hru. Většinu útočných akcí zakládal ve středu pole Zavadil. Ten také připravil po hodině hry slibnou šanci nejlepšímu střelci Zbrojovky Řezníčkovi, který jen trefil Heču.

Vyrovnat se podařilo po Lackově centru z pravé strany v 66. minutě střídajícímu Škodovi, který prostřelil brankáře soupeře. Slovácko se v závěrečné čtvrthodině probralo z útlumu a v 82. minutě po rohovém kopu vstřelil vítězný gól hlavou obránce Košút. Brno mělo ještě v závěru drtivý tlak, vyrovnat se mu už nepodařilo.

21. kolo fotbalové Synot ligy:
1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 2:1 (1:0)
Branky: 45. Havlík z pen., 82. Košút - 66. Škoda. Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Pochylý. Bez karet. Diváci: 4879.
Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Civič - Šumulikoski - Biolek (90. Kuncl), Daníček, Sadílek (73. Kone), Havlík - Došek. Trenér: Habanec.
Brno: Melichárek - Hyčka, Košťál, P. Buchta (63. Chrien), Keresteš - Pašek (52. Škoda), Zavadil, Malík, Lacko, Lutonský (87. Brigant) - Řezníček. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: