Hlavní obsah

Teplice - Ml.Boleslav 0:0Teplice o triumf připravil Šeda a nemohoucnost v koncovce

Teplice

Nejproduktivnější útok fotbalové ligy potřetí v sezóně selhal. Fotbalisté Mladé Boleslavi totiž v sobotní bitvě 21. kola nejvyšší soutěže v Teplicích neskórovali, což se jim v předešlém průběhu stalo jen při duelech v Plzni a na Spartě. Adept pohárové Evropy z města aut ze zápasu jen díky brankáři Šedovi a nepřesnosti domácích borců v koncovce vydoloval alespoň bod.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Aleš Čermák (vlevo) z Mladé Boleslavi a Zurab Ciskaridze z Teplic.

Článek

Domácí do zápasu vstoupili velmi agresivně a už po čtyřech minutách měl vyloženou příležitost Vachoušek, jenže jeho gólovou ránu stačil Toml zablokovat. Severočeši velkým důrazem a nesmírnou aktivitou dělali hostům problémy, jenže jim chyběl klid v blízkosti pokutového území. A když už vynikající Vachoušek našel v dobré pozici Filla, vyznamenal se Šeda.

Středočeši výrazně zaostávali za skvělým výkonem z minulého kola, kdy přehráli Slavii. Nebyli schopni udržet balón, ve středu pole prohrávali souboje, a tak se nemohli dostat do kombinace. Do první šance jim pomohla chyba Ciskaridzeho, jenže Chramosta ve stoprocentní šanci Chudého nepropálil. V další velmi dobré pozici pak Chramosta pálili těsně vedle.

Severočeši zahrozili před poločasem ještě jednou, ale Filla z velkého úhlu vychytal Šeda a následnou zpětnou přihrávku zakončujícího domácího borce před odkrytou branku stačili hostující obránci uklidit do bezpečí.

Fillo orazítkoval břevno

Po obrátce sice Středočeši hru přeci jen zpřesnili, nicméně s výjimkou několika standardních situací se na dostřel Chudého vůbec nedostali. Domácí byli v ofenzivě výrazně aktivnější a mnohem nebezpečnější. Parádní Vachouškův pokus z otočky však Šeda lapil. Když pak brankáři Středočechů po centru z levé strany vypadl míč, připravil Potočný ideální pozici pro Filla, ale ten pálil jen do břevna.

Závěr už byl jednoznačně v režii domácích borců, jenže když Fillo skvěle našel z pravé strany Vachouška, domácí kapitán napálil jen bránícího Čmovše. Následně pak dělovku Kroba do odkryté branky stačil zablokovat Jánoš. I proto Severočeši počtvrté v řadě zůstali bez vítězství, byť ve srovnání s předešlými dvěma duely předvedli mnohem lepší výkon.

21. kolo fotbalové Synot ligy:
FK Teplice-Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Proske - Nádvorník, J. Paták. ŽK: Ciskaridze, Vachoušek, Gregáň, Potočný - Čmovš, Takács. Diváci: 3541.
Teplice: Chudý - Hora, Lüftner, Ciskaridze, Krob - Kodeš, Soungole - Gregáň (27. Nivaldo), Kukec (66. Potočný), Fillo - Vachoušek. Trenér: Vavruška.
Mladá Boleslav: Šeda - Jánoš, Toml, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Rada - Čermák (82. Přikryl), Magera (76. Takács), Kalabiška - Chramosta (46. Baroš). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: