Hlavní obsah

Sparta - Zlín 4:3Stav série 1:0Sparta vstoupila do čtvrtfinále vítězně, Zlín ji ale na jejím ledě potrápil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kumstát 1 : 0
13. Hlaváč 2 : 0
30. Říčka 2 : 1
32. Dragoun 3 : 1
47. Holík 3 : 2
54. Čajkovský 4 : 2
60. Ondráček 4 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Splnili úlohu favorita a do čtvrtfinálové série extraligového play off vstoupili vítězně, snadné to ale hokejisté Sparty proti Zlínu neměli. Berani domácí tým trápili, třikrát se dokázali Spartě přiblížit na rozdíl jediného gólu, druhý tým po základní části ale nakonec vybojoval výhru 4:3. Druhý zápas je na programu ve čtvrtek znovu v pražské O2 areně.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Sparty Petr Kumstát (vzadu) střílí gól zlínskému brankáři Liboru Kašíkovi.

Článek

Zatímco Zlínští byli po postupu z předkola přes Třinec bez zápasu jen dva dni, sparťanská herní pauza činila od konce základní části soutěže skoro dva týdny. I proto se domácí, v jejichž brance dostal před Pöpperlem přednost Kanaďan Danny Taylor, rozjížděli v první desetiminutovce velice pozvolna.

Jenže ani Berani moc nebezpeční nebyli, a tak přes devět tisíc přítomných fanoušků v O2 areně čekalo na vážnější šanci až do 12. minuty. To obral Pech váhavě rozehrávající obránce hostů, puk se přes Formana dostal ke Kumstátovi, jenž ranou do odkryté klece otevřel skóre. O 63 vteřin později navíc vypálil Hlaváč z mezikruží z voleje, trefil se přesně mezi nohy gólmana Kašíka a Sparta vedla už o dva góly.

A to ještě před krátce před první sirénou pláchl hostující obraně Kumstát, jeho bekhendové zakončení ale Kašík zlikvidoval. Zlínu svitla naděje na zdramatizování v polovině utkání při vyloučení Pecha a Ševci nabídnutou výhodu opravdu využili. Říčka sice nejprve trefil pouze levou tyč, v témže střídání se ale dostal k dorážce Žižkovy střely a snížil na 1:2.

Po kontaktním gólu ucítili Vlachovi svěřenci šanci, dostali se do tlaku, jenže necelé tři minuty po snížení podnikli sparťané přečíslení dvou na jednoho, Netík našel Formana a ten vrátil domácím dvoubrankový náskok. Zlín mohl opět dostat na dostřel velice agilní Říčka, jenže Taylor udržel kotouč betonem na brankové čáře.

Zlín se ovšem nevzdával a ve 47. minutě mu pomohl i nejistý Taylor, který mezi betony propustil nikterak nebezpečně vypadající střelu lídra kanadského bodování play off Holíka. Ten tak v šestém utkání letošních vyřazovacích bojů zaznamenal už šestý zásah. A Sparta najednou úplně vypadla z role a začala se strachovat.

Jenže hosty pak zcela zbytečně oslabil kanonýr Bukarts. Za strkanici s Pechem u střídaček obdržel 2+2 minuty, zatímco sparťanský útočník jen jeden menší trest a domácí v následné přesilovce a při dalším signalizovaném trestu pro hosty zásluhou Čajkovského přidali čtvrtý gól.

Na ten sice Ševci opět našli odpověď, ta ale z hole Ondráčka přišla až tři vteřiny před koncem, což už bylo až příliš pozdě...

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Sparta Praha - PSG Zlín 4:3 (2:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 12. Kumstát (Forman, Pech), 13. Hlaváč (Dragoun), 32. Dragoun (Netík), 54. Čajkovský (Sabolič, Cingel) - 30. Říčka (Žižka, Bukarts), 47. P. Holík, 60. Ondráček (P. Holík, O. Horák). Rozhodčí: Šindler, R. Čech - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 9271
Sparta: Taylor - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Hamilton, Cingel, Sabolič - Forman, Pech, Kumstát - Netík, Dragoun, Hlaváč. Trenéři: Jandač a Moták.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, O. Horák, Řezníček - Bukarts, P. Holík, Říčka - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech - Ondráček, Fořt, Maruna. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín