Hlavní obsah

Liberec - Chomutov 4:1Liberec vstoupil do play off vítězně, dvakrát se prosadil Řepík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Bulíř 1 : 0
36. Vondrka 1 : 1
47. Birner 2 : 1
53. Řepík 3 : 1
58. Řepík (trestné střílení) 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v úvodním čtvrtfinále play off extraligy Chomutov 4:1. Vítěze základní části dostal do vedení Michal Bulíř, ale ve druhé části kontroval Michal Vondra. Ve 47. minutě rozhodl Michal Birner, úspěch domácích pak potvrdil dvěma góly Michal Řepík. Druhé utkání se hraje ve čtvrtek opět v Liberci od 18 hodin.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Bulíř z Liberce se raduje z branky proti Chomutovu.

Článek

Na zápas natěšení domácí, kteří hráli soutěžní duel po téměř dvou týdnech, byli podle očekávání o něco aktivnějším týmem. Chomutov však pozorně bránil a hrál i první přesilovku, jenže velmi špatně. Červenkovou zásluhou měli však Piráti šanci při oslabení v deváté minutě, Lašák pravým betonem jeho střelu vykryl. Vzápětí skončila Jelínkova teč na druhé straně těsně vedle.

V polovině 11. minuty už šel favorit do vedení: Bakoš našel křížnou přihrávkou napříč útočným pásmem zapomenutého Bulíře, který zamířil přesně do odkryté branky a otevřel skóre. V začínající 16. minutě byl úspěšný střelec v dobré šanci znovu, když se protáhl až před Kristana, bekhendem ho však prostřelit nedokázal.

Krátce po nástupu do druhé části vzal na sebe Vampola zakončení při přečíslení dvou na jednoho, ale Kristan ho vychytal. Ve 29. minutě Ölvecký nepřekonal v přesilovce Lašáka, již v plném počtu mohl tlak Liberce využít Bakoš, ani on skórem nepohnul. Ve 36. minutě zaúřadoval Červenka, když našel ideálně Vondrku a ten vyrovnal.

Liberec poslal podruhé do vedení Birner

V úvodu třetího dějství se blýskl pěknou akcí Řepík, Kristan byl však na jeho střelu dobře připravený. Ve 46. minutě se proti pravidlům provinil Dušek a hosté za to draze zaplatili. Birner sice při prvním pokusu napálil Kristana do masky, ale chvilku poté si spravil chuť, když si na jeho najetí počkal Vampola a pak ho před brankovištěm našel přesně - 2:1. Záhy mohl na druhé straně kontrovat Račuk, jenže Lašák byl proti.

Možnost navýšit náskok měli poté po povedené individuální akci Bakoš a dorážející Vampola, jemuž sebral radost obránce Valach. Řepík při další přesilovce trefil tyč. Následně si domácí zahráli 42 vteřin v pěti proti třem, ostřelování Kristana sice gólem neskončilo, ale když byli Piráti v plném počtu z nejhoršího venku, odražený puk vypadl k Řepíkovi, který dal svému týmu klid a zvýšil na 3:1.

Obrovskou šanci na definitivu pro domácí pak prováhal Krenželok, když nedokázal zblízka dostat kotouč do prázdné branky. Pak se ale na začátku 58. minuty prosadil z trestného střílení Řepík, když překonal parádně Strmeně, jenž zkusil štěstí místo Kristana, a bylo rozhodnuto.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Bulíř (Bakoš, Radivojevič), 47. Birner (Vampola, Krenželok), 53. Řepík (Birner, Vampola), 58. Řepík z trestného střílení - 36. Vondrka (Červenka, V. Růžička ml.). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner (36.-40. Plutnar), Vitásek, Výtisk - Bakoš, Vampola, Radivojevič - Řepík, Bulíř, Birner - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Chomutov: Kristan (v čase 57:02 na tr. střílení Strmeň) - Valach, Skinner, Pereťagin, Tejnor, Šidlík, Dlapa, Trefný - Červenka, V. Růžička ml., Vondrka - D. Květoň, Kämpf, Hřebejk - Ölvecký, Dušek, Tomica - Račuk, D. Kaše, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: