Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hradec Králové 3:2 SNStav série 2:1Jarůšek rozhodl v nájezdech o výhře Mladé Boleslavi nad Hradcem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Dietz 0 : 1
24. Hyka 1 : 1
57. Červený 1 : 2
80. Jarůšek (rozhodující nájezd) 2 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali ve třetím utkání čtvrtfinále play off extraligy Hradec Králové 3:2 po samostatných nájezdech a otočili stav série na čtyři vítězství na 2:1 na zápasy. Ve čtvrté sérii rozstřelu rozhodl útočník Richard Jarůšek. Čtvrtý zápas se hraje v sobotu v 17:30 opět v Mladé Boleslavi.

Foto: Vít Černý, ČTK

Boleslavský útočník Martin Látal (vzadu) střílí gól. Branku Hradce neuhlídal Ondřej Kacetl.

Článek

Stejně jako v obou utkáních v Hradci Králové se diváci dočkali rychlé branky a po 76 vteřinách se radoval hostující Mountfield. Ihnacak přihrál před branku obránci Dietzovi, který zamířil bekhendem přesně k levé tyči. Na druhé straně pálil Bárta do boční sítě a v páté minutě vybruslil před branku Hruška, ale Kacetla neprostřelil.

Hosté se pak ubránili při Mertlově trestu a domácí zase odolali při vyloučení Kučného. Vyložené šance i nadály chyběly. V 18. minutě v dobré pozici přestřelil domácí Lenc. Za hosty měl možnost Kudrna, ale nezakončil proti Rittichovi ideálně.

V úvodu druhé části zahrozil Klepiš a ve 24. minutě se domácí dočkali vyrovnání po kombinaci druhého útoku. Musil od zadního mantinelu šikovně zadovkou přihrál před branku Hykovi, který zblízka nedal hradeckému brankáři šanci zareagovat. Vzápětí se těžce sbíral z ledu Kudrna po zákroku Kučného.

Ve 28. minutě vybojoval uzdravený Látal puk pro Ďurače, ale Kacetl jeho šanci zmařil. Po vyloučeních Klepiše a Pacovského se domácí ubránili 92 vteřin ve třech proti pěti a po Frühaufově ráně jim pomohla i pravá tyč. Po skončení oslabení ještě pálil mimo Kukumberg. Bruslařský klub se pak ubránil i při vyloučení Kučného a Hrušky a v 38. minutě aktivní Látal málem připravil šanci pro Hyku.

Látal poslal Boleslav do vedení

Vzápětí už Látalovi vyšla kombinace s Musilem, který mu puk vrátil a navrátilec do mladoboleslavské sestavy po měsíční pauze k levé tyčce doklepl puk do prázdné branky. Gól ještě potvrdil videorozhodčí. Při Ihnacakově vyloučení Pacovským tečovaná Klepišova střela skončila na horní síťce na hradecké brance a vzápětí ještě Kacetl vytěsnil Hykův pokus.

Hosté se při snaze o vyrovnání dlouho nemohli dostat do šance, snad jen s výjimkou zakončení Červeného a střely Deje. Za domácí opět mohli udeřit Látal s Hykou. V 51. minutě měl příležitost ke zvýšení Klepiš, ale Kacetl jeho pokus zblízka kryl. Hosté odolali při Mertlově trestu a v 57. minutě si vynutili nastavení. Kombinaci rozjel obránce Pláněk, Ihnacak přihrál Červenému, který u levé tyče zakončil do odkryté branky.

V 63. minutě mohl rozhodnout Kukumberg, který se ocitl sám před Rittichem, ale neuspěl. Při vyloučení Trončinského dorážel Šimánek a přesilovka hostů skončila hned po 19 sekundách, když putoval na trestnou lavici potřetí v utkání Mertl.

Na druhé straně zahrozil Jarůšek. V 68. minutě byl blízko rozhodnutí hradecký Bednář, jenž trefil pravou tyč. Další možnost měl Ihnacak, za domácí mohl rozhodnout v 75. minutě bek Robar a vzápětí promarnil velkou šanci před odkrytou brankou Klimenta, jenž neuspěl ani v 79. minutě s dorážkou. Nájezdy neodvrátil ani 36 sekund před koncem nastavení Jarůšek. Ten se ale prosadil jako jediný v nájezdech a zařídil výhru.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Hyka (Musil, Lenc), 39. M. Látal (Musil), rozhodující sam. nájezd Jarůšek - 2. Dietz (Ihnacak), 57. Červený (Ihnacak, Pláněk). Rozhodčí: Šindler, Čech - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:5, navíc Pacovský (Mladá Boleslav) 10 min. Bez využití. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 2:1.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Robar, Rýgl, Kučný - Pacovský, Klepiš, Klimenta - Hyka, Musil, Lenc - Jarůšek, Bárta, L. Pabiška - M. Látal, R. Hruška, Ďurač. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Dietz, Plášil, Čáp, Frühauf, Vašíček - Bednář, Mertl, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - J. Kudrna, Kukumberg, Šimánek - Miškář, Vantuch, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice