Hlavní obsah

Everton - Arsenal 0:2Mladík Iwobi pečetil výhru Kanonýrů nad Evertonem

Fotbalisté Arsenalu bez Petra Čecha i Tomáše Rosického zvítězili v 31. kole anglické ligy v Goodison Parku nad Evertonem hladce 2:0 a upevnili si třetí místo v tabulce. O hostující výhře rozhodli již v první půli skórující Welbeck a devatenáctiletý debutant Iwobi.

Článek

Everton v první půli rozhodně nepřipomínal tým, který ještě před nedávnem atakoval pohárové příčky. Domácím se nedařilo v útoku a ještě hůře si vedli v obraně. Naopak Gunners se povedl vstup do utkání - Alexis Sánchez v 7. minutě našel skvělou uličkou mezi obránce Welbecka, který udělal kličku gólmanovi Roblesovi, a Kanonýři brzy vedli.

Na konci první půle Kanonýři náskok pojistili. Arsenal podnikl rychlý protiútok, Iwobi pláchl nedůraznému Morimu a chladnokrevně zakončil. Devatenáctiletý forvard se hned při svém prvním venkovním startu za Kanonýry dočkal premiérové vstřelené branky. Po změně stan bylo šancí jak šafránu, domácí za celý zápas jen dvakrát vystřelili na branku Davida Ospiny, takže Čechův náhradník bez potíží udržel čisté konto.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:
Everton - Arsenal 0:2 (7. Welbeck, 42. Iwobi)

Reklama

Související témata: