Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slovácko 2:0Bohemians po pěti letech porazili Slovácko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
59. Hubínek 1 : 0
64. Mosquera 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Bohemians 1905 ve 22. kole první ligy doma porazili Slovácko 2:0 a udělali další krok k záchraně. Pražané nad týmem z Uherského Hradiště zvítězili poprvé od února 2011 a v tabulce mají osmibodový náskok na předposlední Olomouc. Během pěti minut druhého poločasu skórovali Michal Hubínek a Jhon Mosquera.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Eldar Civič ze Slovácka (vpravo) se snaží zastavit Rafaela Acostu z Bohemians.

Článek

Před výkopem velký fanoušek Bohemians herec Ivan Trojan vyzval domácí příznivce, aby v úterý 29. března přišli v 8.15 před budovu magistrátu, kde radní mají jednat o koupi Ďolíčku. Vršovický klub totiž má s majitelem stadionu smlouvu jen do konce června a hrozí mu, že nedostane licenci pro příští sezónu.

Bohemians začali aktivněji a v osmé minutě měli první slušnou šanci. Schick v šestnáctce sklepnul míč k volnému Krchovi, kterému však střela nevyšla. Brzy zahrozilo také Slovácko. Biolkovu střelu vytáhl gólman Zlámal na tyčku a z dorážky Sadílek trefil jen bránícího Krcha.

Hosté si ve 34. minutě po svém prvním rohu vytvořili ve vápně "Klokanů" velký závar, ale Valenta ani Šumulikoski nakonec zakončit nedokázali. Na druhé straně Hubínek zamířil z úhlu jen do náručí připraveného brankáře Heči.

Bohemians doma neprohráli už sedm zápasů

Domácí zatlačili Slovácko i na začátku druhého poločasu. Ve velké příležitosti ještě neuspěl Acosta, který napálil dobře vyběhnutého Heču.

V 59. minutě už se Bohemians prosadili. Hubínek si sám rozjel akci, obešel Košúta a jeho přízemní dalekonosná střela se od tyčky odrazila do sítě. Téměř vzápětí mohl vyrovnat Biolek, ale hlavičkoval jen do břevna.

Pražané už v 64. minutě pojistili náskok druhou brankou. Schick hlavou poslal do úniku Kolumbijce Mosqueru, který z úhlu i díky Košútově teči překonal Heču. Hostující brankář podržel svůj tým v závěru, kdy zneškodnil tvrdé rány Schicka i Acosty.

Bohemians tak doma prodloužili sérii ligové bez porážky na sedm utkání, Slovácko prohrálo poprvé po čtyřech zápasech.

22. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 2:0 (0:0)
Branky: 59. Hubínek, 64. Mosquera. Rozhodčí: Jílek - Pilný, Kříž. ŽK: Reinberk, Biolek (oba Slovácko). Diváci: 4571.
Bohemians: Zlámal - Čögley, Krch, Šmíd, Havel - Švec - Mosquera, Hubínek (90. Akulinin), Jirásek (80. Gajič), Acosta (86. Čížek) - Schick. Trenér: Pivarník.
Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Civič - Šumulikoski - Biolek, Sadílek (73. Diviš), Valenta (69. Kone), Havlík - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: