Hlavní obsah

Brno - Dukla 3:0Brno i díky gólu po 14 sekundách hry jasně porazilo Duklu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Hyčka 1 : 0
44. Buchta 2 : 0
66. Škoda 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna porazili v 22. ligovém kole Duklu 3:0 a naplno bodovali i ve třetím jarním domácím utkání. O nejrychlejší gól sezóny se postaral už po čtrnácti sekundách Alois Hyčka, ve 44. minutě zvýšil Petr Buchta a po pauze přidal třetí branku Zbrojovky Michal Škoda. Hosté v lize nevstřelili na hřištích soupeřů gól ve čtvrtém z posledních pěti zápasů a nenavázali na předchozí venkovní výhru z Ostravy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Pavel Košťál z Brna - ilustrační foto.

Článek

Diváci v Brně čekali na úvodní branku jen čtrnáct sekund. Domácí ihned po rozehrávce poslali míč na levé křídlo, odkud odcentroval do pokutového území Lutonský, odražený míč si našel dobíhající Hyčka a levačkou poslal z hranice šestnáctky míč přesně k tyči. Za nejrychlejším gólem v historii ligy v podání švýcarského útočníka v barvách Sparty Maura Lustrinelliho z roku 2006 zaostal Hyčka jen o tři sekundy.

Dukla sice po inkasovaném gólu více držela balon, ale k vyloženým brankovým šancím to nevedlo. Po nedorozumění brněnského brankáře Melichárka se stoperem Buchtou se v deváté minutě k míči lacino dostal Hanousek, ale mířil vedle. Hosté často hledali aktivního Breznaníka a jeden z jeho centrů se snesl na horní část břevna.

Výrazné šance na obou stranách přinesl krátký úsek okolo 36. minuty. Po rohu domácího Zavadila a opětovném vrácení míče do pokutového území se sám před brankářem Radou ocitl Škoda, ale hostující gólman reflexivním zákrokem jeho hlavičku vyrazil.

Po přestávce přidalo Brno další dva góly

V další šanci Brna neuspěl ani Řezníček, který nepotrestal chybnou rozehrávku Dukly. Naopak záhy mohl po průniku z pravé strany vyrovnat hostující Mareš, míč ovšem napálil jen do břevna.

Rušný závěr první půle zakončila druhá branka Zbrojovky. Další rohový kop Zavadila propadl až na zadní tyč k Buchtovi, jemuž nedělalo problém z bezprostřední blízkosti rozvlnit síť.

Dukla v úvodu druhé půle nevyužila ke snížení střely Jurendiče a Miloševiče, naopak v pohodě hrající Brno opět udeřilo. Škoda se v 66. minutě po hezké kombinační akci prokličkoval neohroženě do pokutového území a tvrdou střelou propálil i brankáře Radu.

Hosté se nadále snažili aspoň o čestnou branku, zahrozili sérií rohových kopů, centry ovšem odvrátila jistá domácí obrana, či vyboxoval brankář Melichárek.

22. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Dukla Praha 3:0 (2:0)
Branky: 1. Hyčka, 44. P. Buchta, 66. Škoda. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kubr. ŽK: Hyčka - Považanec. Diváci: 3942.
Brno: Melichárek - Hyčka, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Pašek (70. Chrien), Zavadil, Lacko, Lutonský (87. Kučera) - Škoda (86. R. Buchta) - Řezníček. Trenér: Kotal.
Dukla: Rada - Miloševič, Gorkšs, Jurendič, Breznaník - Považanec, Hanousek (46. Tetour), Čajič (62. Néstor) - Mareš, Beauguel, Berger (74. Manzia). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: