Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Jablonec 1:0Kúdela propálil všechny a domácím zachránil čtyři minuty před koncem výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
86. Kúdela 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbal v Mladé Boleslavi prohrál. Docela určitě v ochozech, které v konkurenci televizního přenosu a zároveň hokejového play off odehrávajícího se ve městě automobilů de facto ve stejném čase, zely při duelu 22. ligového kola prázdnotou, na hřišti ale víceméně také. Konfrontace domácích s Jabloncem nabídla sice zajímavý, ale jen průměrný fotbal, který rozhodla čtyři minuty před koncem trefa Kúdely.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ondřej Kúdela z Mladé Boleslavi se raduje z branky.

Článek

Docela paradox. Jarolímův tým držel míč, kombinoval, půlhodiny měl herně navrch, ale do největší gólové příležitosti se dostal Jablonec. Už po sedmi minutách se totiž Teclovi nabízela šance jako hrom, neboť domácí obrana reklamovala ofsajd a nechala soupeřova útočníka střílet z malého vápna. Nikým neatakovaný Tecl však vůbec netrefil bránu.

Mladoboleslavští si podobnou možnost nevypracovali, protože hrozili víceméně jen ze standardních situací. Zakončení jim však činilo problémy, čehož dokladem byla hlavička Ščuka, který poslal načechraný centr čerstvého reprezentanta Rady vedle.

Severočeši vycházející z důsledné obrany a vyrážející k rychlým brejkům tak byli mnohem nebezpečnější, protože i pokusy Doležala, Hybše či Tecla držely Šedu v neustálé pozornosti. Greguš ho těsně před přestávkou dokonce překonal, ale domácímu gólmanovi pomohlo břevno.

Po půli prospěl domácím příchod střídajícího Baroše,  který hru oživil a měl blízko i ke gólu. Jeho střelu však jablonečtí obránci zblokovali, při následné dorážce Kalabiška odkrytou bránu vysoko přestřelil.

A protože ani spolupráce Baroše s Jánošem rozřešení nepřinesla, mířil zápas k bezgólové remíze. Kúdela ji však čtyři minuty před koncem odmítl. Po rohovém kopu Rady a závaru v jablonecké šestnáctce míč do sítě nadvakrát vyloženě propálil a Mladá Boleslav se tak přece jen radovala ze tří důležitých bodů.

Mladá Boleslav - Jablonec 1:0 (0:0).
Branka: 86.  Kúdela. Rozhodčí: Orel - Hájek, Hock. ŽK: Rada - Greguš.
Ml. Boleslav: Šeda - Jánoš, Čmovš, Kúdela, Fleišman - Rada, Ščuk - Čermák, Magera (80. Takács), Kalabiška (70. Přikryl) - Chramosta (55. Baroš). Trenér: Jarolím.
Jablonec: Bárta - Karavajev, Pernica, Beneš, Hybš - Greguš, Kysela - Tecl (58.  Wágner), Pospíšil, Trávník (88. Masopust) - Doležal. Trenér: Frťala.

Reklama

Související témata: