Hlavní obsah

Alonso se podruhé narodil! V Austrálii přežil hororovou nehodu

Melbourne

Hned první závod letošního ročníku Formule 1 přinesl hororový moment. Španěl Fernando Alonso z McLarenu se snažil v 17. kole australské Velké ceny předjet Mexičana Estebana Gutiérreze z Haas F1 Teamu, ale neodhadl vzdálenost mezi oběma piloty. Ve velké rychlosti svým předním křídlem naboural do zadního levého Gutierrézova kola, čímž se jeho monopost vznesl do vzduchu, kde udělal přemet a skončil až v ochranné bariéře. Naštěstí se Alonsovi, který poté dostal oficiální propustku, aby odešel na preventivní vyšetření do jedné z melbournských nemocnic, nic nestalo.

Foto: Profimedia.cz

Část monopostu Fernanda Alonsa z McLarenu po nehodě během GP Austrálie.

Článek
Fotogalerie

Alonso při pokusu o předjetí urazil pravé přední kolo, načež se ve vysoké rychlosti ve vzduchu několikrát převrátil, přeletěl bezpečnostní zónu a vůz skončil jako hromada šrotu v hrazení. Guttiérezův vůz se po kontaktu roztočil a zůstal stát v kačírku. Traťoví komisaři museli závod zastavit z bezpečnostních důvodů a kvůli silně znečištěně trati. Velká cena byla po dvaceti minutách restartována.

Z vítězství se nakonec radoval Němec Nico Rosberg z Mercedesu před svým týmovým kolegou Britem Lewisem Hamiltonem. Třeti dojel Sebastian Vettel z Ferrari.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články