Hlavní obsah

Manchester City - Manchester Utd. 0:1VIDEOSESTŘIH: Manchester je zásluhou osmnáctiletého mladíka Rashforda po derby červený

Stal se hrdinou bitvy o Manchester s pořadovým číslem 171. Na Etihad Stadium totiž vstřelil Marcus Rashford jediný gól, který rozhodl nejen o vítězství Van Gaalova mužstva, ale i o tom, že po tomto derby je Manchester červený. Jen mimochodem - Rudí ďáblové slavili na stadionu největšího rivala před téměř pětapadesáti tisíci diváky první vítězství od roku 2012.

Sestřih utkání Manchester City - Manchester United

 
Článek

Počínal si jako zkušený rutinér. Brankář de Gea založil akci, na jejímž konci byl právě Rashford. S pětatřicetiletým Argentincem Demichelisem si pohrál, hravě ho obelstil a pod tělem vybíhajícího gólmana Harta s přehledem skóroval.

Už v 16. minutě derby, v němž šlo oběma celkům o hodně! Vždyť domácí Citizens přes narůstající ztrátu na Leicester stále mluví o titulu, hostům jde pak o umístění v první čtyřce a tudíž o účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Osmnáctiletý Rashford, jemuž dává nizozemský kouč Van Gaal v posledních týdnech hodně příležitostí, ji Rudým ďáblům přiblížil. A navíc se stal nejmladším střelcem v historii derby. V den zápasu mu totiž bylo 18 let a 141 dnů.

Po příležitostech Martiala, které likvidoval výborný Hart, mohl Rashford derby rozhodnout definitivně v 56. minutě, ale náhradník mezi tyčemi Citizens Caballero si s jeho střelou poradil.

Caballero musel do brány po padesáti minutách, když se Hart zranil poté, co napravoval další zaváhání a hrubou chybu Demichelise. Martial ho totiž dvě minuty po změně stran obral o míč, šel sám na Harta, který jen pádem pod nohy šanci zmařil, i když nakonec skončil na nosítkách.

Demichelis také dohrál, ale ani po rošádách v sestavě nedokázali domácí Citizens alespoň vyrovnat. Přitom příležitosti k tomu měli. Ale někdejší sparťan Wilfried Bony, stejně jako Jesús Navas či Agüero své možnosti nevyužili, a protože ani závěrečný hektický nápor s dalšími šancemi Agüera gólem neskončil, domácí v bitvě o Manchester padli a titul, o němž pořád mluví, se jim rozplývá.

Na Leicester sice mají zápas k dobru, ale ztrácí na něj 15 bodů, což je sedm kol před koncem soutěže manko takřka nesmazatelné.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:
Manchester City - Manchester United 0:1 (0:1)
Branku: 16. Rashford. Rozhodčí: Oliver. ŽK: Mangala - Smalling. Diváci: 54 557.

Reklama

Související témata: