Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 4:2Pardubice pojistily záchranu na úkor Litvínova

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. P. Sýkora 1 : 0
8. Rachůnek 1 : 1
14. Huna 1 : 2
16. Redenbach 2 : 2
27. Orsava 3 : 2
30. Kaut 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli v závěrečném šestém kole skupiny o umístění v extralize nad posledními Karlovými Vary 4:2 a pojistili si dvanáctou pozici a definitivní záchranu. Do baráže o udržení v nejvyšší soutěži tak jde spolu s karlovarskou Energií mistrovský Litvínov, který skončil třináctý o bod za Dynamem.

Foto: David Taneček, ČTK

Karlovarský brankář Vladislav Habal pouští gól. Vpravo přihlíží útočník Dynama Tomáš Marcinko.

Článek

Východočeši se před zcela zaplněnou Tipsport arenou, do níž přišlo 10.194 diváků, třikrát prosadili v přesilových hrách a jednou ve vlastním oslabení. Energie prohrála pojedenácté za sebou a vytvořila negativní klubový rekord.

Hosté se v úvodu ubránili při trestu Skuhravého, ale vzápětí šel pykat i Bartek a Dynamo se radovalo z vedení. Ve čtvrté minutě otevřel skóre ránou od modré čáry Sýkora. Další šance ale domácí nevyužili a v osmé minutě Energie vyrovnala. Střelou z mezikruží přes beka překonal Maxwella Rachůnek.

O sedm minut později už Pardubice prohrávaly. Rovněž z mezikruží zamířil přesně Huna. Za 78 vteřin Východočeši manko smazali, když se prosadili znovu v přesilovce. Při trestu Skuhravého zamířil z pravého kruhu přesně k protější tyči Redenbach.

Otočit stav mohli Kaut a Sýkora, ale oba trefili ve velkých šancích jen boční síť. Domácí zase odolali 26 vteřin v oslabení tří proti pěti.

V úvodu druhého dějství se mohli vrátit do vedení hosté. Neuspěli ale Vachovec ani Huna, Maxwell kryl Benákův pokus v přesilovce a při hře čtyř proti čtyřem měl možnost Koblasa. V následné přesilovce Dynamo opět udeřilo. Moňovu střelu Habal vyrazil před Orsavu, který snadno doklepl puk do prázdné branky.

Ve 30. minutě se Dynamo prosadilo i ve vlastním oslabení. Rolinek uvolnil u pravé tyče osamoceného Kauta, který si také mohl vybrat, kam do odkrytého prostoru zamíří, a Habal neměl šanci zasáhnout. Další šanci měl ve druhé části Moňa.

Pardubice, kterým bez ohledu na výsledek Litvínova na ledě Vítkovic stačily k jistotě záchrany dva body, si v závěrečném dějství hlídaly bezpečný náskok. A ještě hrozily. Nahodil minul z dobré pozice branku, Rapáčův pokus vyrazil Habal.

V 56. minutě ještě trefil při Vránově vyloučení Bokroš horní tyč. V závěru se domácí ubránili při přesilovce Energie umocněné power play.

6. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:2, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. P. Sýkora (Redenbach, Marcinko), 16. Redenbach (Marcinko), 27. Orsava (Moňa), 30. Kaut (Rolinek, Ščotka) - 8. T. Rachůnek (Skuhravý, Bičánek), 14. Huna (T. Rohan, M. Rohan). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Maxwell - Ščotka, Čáslava, Štajnoch, J. Zdráhal, Bokroš, L. Havlík - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Moňa, Nahodil, Orsava - Rapáč, Kaut, Rolinek - Poulíček, Tomášek, Voženílek. Trenéři: Draisaitl a Potajčuk.
Karlovy Vary: Habal - Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Bičánek, Benák, T. Dvořák - Bartek, Skuhravý, Vachovec - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Huna, Haščák, T. Rohan - V. Tomeček, Vrána, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Reklama

Související témata: