Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Liberec 0:1Klokani svůj Ďolíček uhájili na magistrátu, se Slovanem však doma padli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Sackey 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Svůj Ďolíček v týdnu na magistrátu uhájili, na trávníku už to bylo horší. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 ve 23. ligovém kole podlehli Liberci 0:1 a na domácím trávníku tak poprvé po sedmi utkáních prohráli. Těsně před přestávkou vstřelil jediný gól zápasu Ghaňan Isaac Sackey. Slovan si tak upevnil čtvrtou příčku.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Liberecký Herolind Shala (vlevo) v souboji s Michalem Švecem z Bohemians.

Článek

Čtvrtý Liberec začal v Ďolíčku zhurta. Shala hned ve druhé minutě po kličce na brankáře poslal míč do sítě, pomezní mu ovšem odmával ofsajd. Klokani v hledišti slavili záchranu stadiónu, který odkoupí magistrát, a hráči jako by byli v povznesené náladě také. Do další velké šance postili znovu Shalu, proti němuž se vytáhl Zlámal. Hned z protiútoku pak Hubínek na druhé straně prudkou střelou olízl břevno Koubkovy svatyně.

Za ideálního jarního počasí se hrál svižný fotbal, úroveň hry ovšem trpěla spoustou nepřesností na obou stranách. Další dramatický moment přišel až v 35. minutě. Mosquera z křídla uvolnil Schicka, kanonýr reprezentačních Lvíčat ovšem pohořel na Koubkovi. Klokany to každopádně navnadilo a o tři minuty později už Mosquera brankáře překonal, rozezvučel ovšem jen obě tyče za jeho zády a míč se pak odrazil do pole... Hned poté pak Koubek s námahou zlikvidoval Acostovu dělovku.

Úvodní gól zápasu tak přišel z ničeho nic. Slovan získal dvě minuty před poločasem rohový kop a Sackey po něm dostal ve vápně dost času, aby umístěnou ranou k tyči prostřelil Zlámala.

Klokani se po přestávce marně snažili něco vymyslet, kouč Pivarník proto po hodině hry přistoupil k dvojímu střídání. Žádný efekt to ovšem nepřineslo, domácí byli dál neškodní a Slovan směřoval ke třem bodům.

Domácí fanoušci hnali svůj tým aspoň za vyrovnáním, pro Bohemku však bylo problémem dostat se vůbec na polovinu soupeře. Na jeden z posledních rohů si naběhl i brankář Zlámal, svůj slavný podzimní gól na Dukle ovšem nezopakoval...

A když Jirásek v nastavení trefil jen břevno, klokani doma po sedmi zápasech padli.

Fotbalová Synot liga - 23. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 43. Sackey. Rozhodčí: Paták - Nádvorník, Hrabovský. ŽK: Schick - Coufal, Pokorný, Luckassen, Bartošák. Diváci: 4923.
Bohemians: Zlámal - Čögley, Krch, Šmíd, Havel - Švec, Jirásek - Acosta (64. Čížek), Hubínek (71. Lulič), Mosquera (64. Bartek) - Schick. Trenér Pivarník.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Sackey (71. Bartošák) - Jefremov, Shala, Vůch (65. Folprecht) - Bakoš (76. Luckassen). Trenér Trpišovský.

Reklama

Související témata: