Hlavní obsah

Jablonec - Zlín 3:1Jablonec i díky gólu oslavence Mihálika porazil Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Masopust 1 : 0
42. Holík 1 : 1
50. Mihálik 2 : 1
61. Beneš 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce porazili v utkání 23. ligového kola Zlín 3:1. Domácí vedli po trefě Lukáše Masopusta, hosté sice ještě do půle srovnali zásluhou Lukáše Holíka, ale po změně stran rozhodli svými góly Ondřej Mihálik a Vít Beneš. Jablonec vyhrál poprvé po třech kolech, naopak nováček ze Zlína neukončil své trápení a prohrál šesté ze sedmi jarních kol.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonečtí fotbalisté se radují z gólu proti Zlínu.

Článek

V Jablonci se dlouho hrálo bez gólových šancí, až v 36. minutě otevřeli domácí skóre. Hostující brankář Dostál ještě první šanci zlikvidoval, ale míč odvrátil jen k Masopustovi a ten s přispěním břevna poslal Jablonec do vedení.

Ve 42. minutě ale bylo vyrovnáno. Po rohu napřáhl za vápnem Holík a ukázkovou střelou trefil přesně horní roh branky. Zlín ukončil své gólové trápení a skóroval po dlouhých 537 minutách.

Kouč domácích Frťala poslal po přestávce na hřiště střídající Doležala s Mihálikem a druhý jmenovaný se hned po necelých pěti minutách prosadil, když z vápna propálil Dostála. Svůj první ligový gól si nechal stylově na dnešní 19. narozeniny.

Vzápětí mohl zvýšit Kubista, ale těsně minul. Pojišťující trefu tak Severočeši přidali až v 61. minutě, kdy se z přímého kopu krásně trefil stoper Beneš. Jablonečtí mohli vstřelit i další góly, ale Tecla vychytal Dostál a Mihálik mířil vedle.

23. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Fastav Zlín 3:1 (1:1)
Branky: 36. Masopust, 50. Mihálik, 61. Beneš - 42. Holík. Rozhodčí: Hrubeš - Pilný, Vlasjuk. ŽK: Kysela, Trávník (oba Jablonec). Diváci: 2210.
Jablonec: Bárta - Karavajev, Kysela, Beneš, Hybš - Hübschman (87. Rossi) - Masopust, Pospíšil (46. Mihálik), Kubista, Trávník (46. Doležal) - Tecl. Trenér: Frťala.
Zlín: Dostál - Janíček, Jugas, Hájek, Matejov - Vukadinovič (64. Bartolomeu), Živulič, Fantiš (80. Motal), Holík, Koreš (64. Diop) - Poznar. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: