Hlavní obsah

Příbram - Ml.Boleslav 2:3Příbram dala doma na jaře první gól, ale Boleslav ji vykradla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Kúdela (vlastní) 1 : 0
47. Bednář 2 : 0
57. Kalabiška 2 : 1
84. Zápotočný (vlastní) 2 : 2
90. Rada 2 : 3
Záznam online reportáže

Příbram

První na jaře doma vstřelený gól Příbrami na výhru nestačil. Nad Mladou Boleslaví už vedla 2:0, první domácí výhry se přesto nedočkala a nakonec nemá po porážce 2:3 ani bod. V utkání si oba týmy vstřelily po jednom vlastním gólu. V nastavení zápas rozhodl mladoboleslavský Rada z trestného kopu.

Článek

První nebezpečnou akci nabídli domácí, když k Pilíkovu trestnému kopu se sice nedostal před brankou hostí nikdo z jeho spoluhráčů, ale tečovaný míč těsně minul pravou tyč. Na druhé straně bylo rušno o pár minut později. Před dobíhajícím Chramostou, ale stihl balón odkopnout Hruška. Boleslavští postupně převzali iniciativu, ale jejich zakončení chyběla přesnost. Magera z hranice šestnáctky minul bránu a Kúdela po rohovém kopu ránou z pěti metrů rozvlnil boční síť.

Kúdelův vlastenec patičkou

Ve 20. minutě udeřilo na druhé straně. Bednář po Pilíkově oblouku za obranu v souboji rozhodil Kúdelu natolik, že boleslavský stoper patou poslal míč vedle bezmocného Šedy do vlastní sítě. Srovnat mohl po sedmi minutách Takács, když mu k nohám po rohovém kopu a několika hlavičkách přistál míč, ale přízemní střelou Hrušku nepropálil.

Hosté sice měli převahu, ale blíž gólu byli opět domácí. Suchan vybojoval u půlící čáry míč, předložil ho Bednářovi, ale ten z dobré pozice pálil vedle branky. Hosté se snažili využít výškovou převahu svých útočníků Takácse a Magery, ale bez úspěchu. Přesto mohli vyrovnat, když Jánoš napálil míč za hranicí šestnáctky, jeden z bránících hráčů ho přizvedl, ale Hruška balón vytlačil nad břevno.

Bleskový úder Bednáře a rychlá odpověď

Neuběhla ani celá minuta druhé půle a Příbram se radovala podruhé. Jestliže v první půli domácí ani jednou nevystřelili mezi tyče, pak po změně stran a prvním rohovém kopu Šeda nejprve vyrazil dělovku Suchana, vzápětí po ráně Mudry se míč odrazil k Bednářovi, který zblízka poslal míč ke vzdálenější tyči. Příbramští tak dali na jaře doma první gól!

Hosté zvýšili obrátky. Chramosta šel sám na Hruškum ten ho vytlačil z úhlu a střelu mladoboleslavského útočníka srazil na roh Tregler. Poté kouč hostí Jarolím stáhl bídného Chramostu i nevýrazného Takáče a do boje poslal Kalabišku s Barošem. Vyplatilo se po pár minutách. Po centru Jánoše pak úplně volný Kalabiška zblízka snížil. Boleslav se dlouhé minuty snažila o tlak a vyrovnání, ale k zakončení ji domácí nepustili.

Sami se pak snažili o brejky a po jednom z nich Bednář hlavou pořádně vystrašil Šedu, který míč zkrotil až na druhý pokus. Hosté ale s každou minutou „utahovali šrouby" a domácí dlouhé minuty drželi u jejich šestnáctky. Střelecké pokusy však zblokovali obránci nebo mířily mimo branku.

Až v samém závěru po trestném kopu Rady hlavičkoval Kalabiška a Zápotočný si srazil míč do vlastní sítě. Boleslav dál tlačila a ve druhé minutě nastavení po faulu na Baroše zahrávala téměř z hranice šestnáctky trestný kop. Hruška za zdí nic neviděl a Rada se trefil parádně po břevno. Boleslav tak v Příbrami vyhrála po deseti letech.

23. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 2:3 (1:0)
Branky: 20. vlastní Kúdela, 47. Bednář - 57. Kalabiška, 84. vlastní Zápotočný, 90.+1 Rada. Rozhodčí: Jílek - Kotík, Dobrovolný. ŽK: Tregler, Suchan, Krameš - Fleišman.
Příbram: Hruška - Krameš, Tregler, Zápotočný, Mudra - Hnaníček - Štípek (79. Brandner), Pilík, Suchan (84. Vošahlík), Rezek - Bednář. Trenér: Tobiáš.
Mladá Boleslav: Šeda - Jánoš, Kúdela, Čmovš, Fleišman (78. Klobása) - Ščuk, Rada - Čermák, Takács (54. Baroš), Chramosta (52. Kalabiška) - Magera. Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: