Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 2:1Stav série 2:2Plzeň otočila čtvrté semifinále se Spartou a vyrovnala sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Forman 0 : 1
41. Indrák 1 : 1
50. Kratěna 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve čtvrtém semifinále play off extraligy Spartu 2:1 a vyrovnali v sérii na 2:2 na zápasy. Pražané sice ještě po druhé třetině vedli zásluhou trefy Miroslava Formana, ale Indiáni ve třetí části kontrovali Miroslavem Indrákem a poté rozhodl v přesilovce kapitán Ondřej Kratěna. Pátý duel je na programu ve středu od 18:20 v Praze.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Zleva Branislav Kubka z Plzně a Jan Buchtele ze Sparty.

Článek

Hostující Sparta měla v první třetině výraznou střeleckou převahu, ale Plzeň, do jejíž sestavy se vrátili Bližňák s Preisingerem, jí jinak byla zcela vyrovnaným sokem. Tuhý boj o každý metr, v němž nebylo moc prostoru na pohledné ofenzivní akce, zcela odpovídal důležitosti zápasu, v němž sparťané hráli o mečbol, zatímco domácí toužili sérii vyrovnat.

Komplikací pro hosty byla brzká ztráta útočníka Přibyla. Nejproduktivnější hráč týmu odkulhal do šaten se zraněným kolenem. Šancí bylo poskrovnu. V té největší vychytal domácí gólman Machovský v první přesilovce zápasu Hlaváče. Stejnou možnost měla poté i Plzeň, ale ani ta bezbrankovým stavem nepohnula.

Po půlminutě hry z druhé třetiny se do velké šance dostal Kubalík, jenže nedokázal zblízka překonat Pöpperleho. Ve 23. minutě zkusil štěstí při vyloučení Lva bekhendem Forman, Machovský byl na místě. V polovině zápasu neprotlačila Sparta kotouč za Machovského v přesilovce, ale brzy ji hrála znovu a po krásné kombinaci ji poslal do vedení zakončující Forman.

Na konci 37. minuty - opět při přesilovce - pálil Polášek z mezikruží, jenže Machovského lapačka byla dostatečně rychlá. Vzápětí se Machovský vyznamenal proti Hamiltonovi, na druhé straně neuspěl už v plném počtu proti Pöpperlemu Kubalík.

Třetí dějství přineslo během pár vteřin velmi důležité okamžiky před oběma gólmany. Machovský nejprve chytil Hlinkův pokus a následně fantastickým zákrokem pravým betonem uchránil svou branku před pohromou po Formanově dorážce. Vzápětí na druhé straně nestačil Pöpperle na Indrákovu teč po nahození Moravčíka a bylo vyrovnáno.

Domácí mohl poslat do vedení Hollweg, ale Pöpperle mu sebral radost betonem. Ve 49. minutě musel Piskáček kvůli sekání zasednout k již vyloučenému Hlaváčovi a Pražany čekalo 57 vteřin pouze ve třech proti pěti. Hosté se statečně bránili, jenže v následné klasické přesilovce natáhl na modré čáře ke střele Kratěna a trefil se parádně pod horní tyč.

Západočeši měli v 55. minutě příležitost odskočit, Sparta však oslabení po Poláškově vyloučení ustála. Necelou minutu před koncem to hosté zkusili s hrou bez brankáře, na prodloužení ale nedosáhli.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 41. Indrák (Moravčík), 50. Kratěna (Kadlec) - 35. Forman (Kumstát, Pech). Rozhodčí: Hejduk, Hodek - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 8236 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
Plzeň: Machovský - Moravčík, Jeřábek, Kadlec, M. Špaček, Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Lev, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Sparta: Pöpperle - Piskáček, Polášek, Čajkovský, Barinka, Švrček, J. Mikuš - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - Netík, Dragoun, Hlaváč - Hamilton, A. Kudrna, Sabolič. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: