Hlavní obsah

Slavia - Jihlava 5:0Slavia i podruhé v baráži uspěla doma, rozdrtila Jihlavu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Mikulík 1 : 0
22. Hraško 2 : 0
31. Jiránek 3 : 0
44. Bahenský 4 : 0
55. Robinson 5 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Slavie po páteční výhře nad Karlovými Vary uspěli i v baráži o extraligu i podruhé doma a deklasovali ve 3. kole Jihlavu 5:0. Brankami k tomu přispěli Milan Mikulík, Peter Hraško, Tomáš Jiránek, Zdeněk Bahenský a Nathan Robinson, gólman Alexandr Hylák jako první v letošní baráži udržel čisté konto. Slavia zůstává se šesti body druhá o bod za Litvínovem, Dukla je se dvěma body poslední.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Milan Mikulík ze Slavie (vlevo zády) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů (zprava) Žigy Pavlina, Milana Hrušky a Davida Hrušky ze Slavie.

Článek

V první polovině úvodního dějství se hrálo bez větších šancí a hostující Dukla se v ní neprosadila ani v při přesilovce. V 11. minutě měl při Kolářově vyloučení první možnost po Markovičově střele z dorážky Vas, na druhé straně po brejku v oslabení minul Diviš. Ve 14. minutě se radovala z vedení Slavia po Mikulíkově přesně střele z mezikruží k pravé tyči Škarkovy branky.

Slavia se ještě v úvodní části ubránila při Pavlinově vyloučení. Sama na přelomu první a druhé části sice nevyužila přesilovku při pobytu Dobrovolného na trestné lavici, ale hned čtyři vteřiny po jejím skončení zvýšila. Bek Hraško projel do útočného pásma a od modré čáry zamířil k pravé tyči.

Slavia pak odolala v dalším oslabení a sama mohla v přesilovce ve 27. minutě zvýšit, ale Jiránkův pokus skončil na tyči. Mikulíkův trest opět Pražané přečkali a ve 31. minutě pojistili náskok. Po kombinaci s Finem Tuominenem překonal šestnáctiletého jihlavského gólmana nadvakrát Jiránek.

Slavia měla zápas plně ve svém moci. Při vyloučení Mrni ještě ve druhé třetině se Jihlava ještě ubránila, ale ve 44. minutě se prosadil přes obránce Bahenský a střelou z mezikruží upravil na 4:0. Hylák si musel pohlídat nulu po Jerglově střele.

V 52. minutě na druhé straně stihl Škarek zalehnout puk, než se dostal Vas k dorážce. Jihlava následně ubránila oslabení, ale krátce po něm zase inkasovala. Bek Milan Hruška na útočné modré vystihl chybnou rozehrávku a Kanaďan Robinson po jeho přihrávce u levé tyče snadno usměrnil puk do branky.

3. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Slavia Praha - HC Dukla Jihlava 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Mikulík (D. Hruška), 22. Hraško (A. Růžička), 31. Jiránek (Tuominen), 44. Bahenský, 55. Robinson (M. Hruška). Rozhodčí: Hradil, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6, navíc Mrňa (Jihlava) 10 min. Bez využití. Diváci: 3546.
Slavia: Hylák - Knot, Kolařík, Pavlin, M. Hruška, A. Růžička, Hraško - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Markovič, Vas, Robinson - Jiránek, Tuominen, M. Ondráček - M. Čermák, Kašpařík, Bahenský. Trenéři: Razým a Srdínko.
Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Štebih, Šafář, Bilčík, Grebeňuk, V. Zadražil - Důras, Skořepa, Jergl - Beránek, F. Seman, Harkabus - Kolář, Jícha, Diviš - Mrňa, Melenovský, Anděl. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.

Reklama