Hlavní obsah

Brno - Bohemians 1905 2:1Zbrojovka i bez Zavadila otočila zápas s Bohemians

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Čížek 0 : 1
11. Švec (vlastní) 1 : 1
76. Škoda 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Zbrojovky Brno prohrávali v úvodním utkání 24. kola Synot ligy s Bohemains 0:1. I bez svého zraněného kapitána a ikony týmu Pavla Zavadila se ale Moravanům podařilo vývoj zápasu otočit a po výhře 2:1 se Brňané před vlastními fanoušky radují ze zisku všech tří bodů. Zbrojovka v sedmi posledních domácích zápasech neprohrála a získala v nich 19 bodů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Alois Hyčka (vlevo) ze Zbrojovky Brno a Jhon Mosquera z Bohemians.

Článek

V dešti na podmáčeném trávníku zaskočili Bohemians soupeře útočnou hrou a rychlým gólem. Z levé strany odcentroval Acosta, který našel volného Čížka, jenž hlavou překonal Melichárka. Brňany první inkasovaná branka na domácím trávníku v jarní části ligy vyburcovala k útočné aktivitě. Zvýšili tlak a z převahy si vypracovali jednoduchou hrou několik slibných šancí. Vyrovnat se jim podařilo v 11. minutě. Trestný kop Keresteše z pravé strany přizvedl obránce Bohemians Švec hlavou tak nešťastně, že míč zaplachtil za záda překvapeného brankáře Zlámala.

Po čtvrt hodině hry mohl stav otočit Pašek, jehož střela nůžkami skončila přímo v náruči Zlámala, který v kritických chvílích své spoluhráče podržel. Ve 26. minutě vyrazil tvrdou Řezníčkovu střelu pod břevno a stačil krýt i nebezpečný pokus Lutonského. Hosté spoléhali na rychlé protiútoky, které nejčastěji zakončoval hbitý Schick. Zbrojovka diktovala tempo úvodní půlhodinu, v závěru poločasu převzali taktovku hosté, kterým chyběla po střelách Čížka a Krcha přesnější koncovka.

Také po změně stran se hrál útočný fotbal. Zbrojovka měla mírnou územní převahu, chyby hosté pohotově trestali rychlými protiútoky. Po hodině hry zahodil slibnou šanci ke skórování Pašek, který po Škodově centru z levé strany netrefil branku. Na druhé straně zachránil v poslední chvíli Schickovo sólo odvážným skluzem v trestném území stoper Buchta.

V 70. minutě zopakoval Keresteš po trestném kopu gólovou situaci z prvního poločasu. Levačkou zatočil míč do trestného území a Škoda hlavou překonal Zlámala. V závěru měli Brňané ještě několik šancí, neporadili si ale s pozorným brankářem Zlámalem.

24. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)
Branky: 11. vlastní Švec, 76. Škoda - 3. Čížek. Rozhodčí: Nenadál - Paták, Dobrovolný. ŽK: Hyčka - Šmíd, Havel, Mosquera. Diváci: 4022
Brno: Melichárek - Hyčka, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Pašek (75. Chrien), Zoubele (84. Jovanovič), Lacko, Lutonský (71. Brigant) - Řezníček, Škoda. Trenér: Kotal.
Bohemians: Zlámal - Čögley, Krch, Šmíd, Havel (82. Bartek) - Švec - Acosta, Čížek (77. Akulinin), Jirásek, Mosquera - Schick. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: