Hlavní obsah

Jihlava - Karlovy Vary 2:1Jihlava poprvé v baráži vyhrála v normální hrací době

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Seman 1 : 0
14. Rachůnek 1 : 1
35. Prokš 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Jihlavy poprvé v extraligové baráži vyhráli v normální hrací době. V pátečním pátém kole zvítězili nad Karlovými Vary 2:1 a oplatili jim porážku z úvodního kola zápolení o dvě postupová místa do nejvyšší soutěže. Po Litvínovu Dukla na svém ledě zdolala i druhého účastníka baráže z extraligy. Karlovy Vary naopak prohrály venku i svůj třetí duel.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Zleva Ondřej Šafář z Jihlavy a Robin Hanzl z Litvínova. Archivní foto.

Článek

Zápasy obou týmů mají o náboj postaráno. Jihlava proti Západočechům nemůže využít pět hráčů, kteří jsou v klubu na hostování právě z Karlových Varů. Jejich spoluhráči je ale v pátek nahradili.

Dukle pomohla stejně jako v předchozím domácím duelu proti Slavii přesilovka. Teprve druhou využitou početní výhodu Jihlavy v baráži přetavil ve vedoucí branku Filip Seman, jenž zužitkoval Divišovu přihrávku před brankoviště.

Západočeši vyrovnali při hře čtyři na čtyři z obdobné akce. Marosz předložil před branku pas Tomáši Rachůnkovi, kterému stačilo už jen nastavit hůl. O tom, že Jihlava půjde do poslední části hry poprvé v baráži jako vedoucí celek, rozhodl v 35. minutě Prokš, jenž střelou z mezikruží překonal Závorku. Jeho trefu musel potvrdit videorozhodčí, neboť puk po prudké ráně a odrazu od zadního oblouku branky vylétl v mžiku ven.

Největší šanci na vyrovnání spálil 10 minut před koncem Huňa, který jel sám na Škarka. Střelou na vyrážečku si však na šestnáctiletého gólmana Dukly nepřišel. Minutu a pět vteřin před koncem mohla Jihlava svůj úspěch zpečetit. Při hře Karlových Varů bez gólmana tečoval puk do prázdné branky Seman, podle názoru videorozhodčího však měl hokejku nad povolenou úroveň ramen.

5. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. F. Seman (Diviš, Kaláb), 35. Prokš (Jícha) - 14. T. Rachůnek (Marosz). Rozhodčí: Horák, Šír - Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 2834.
Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Štebih, V. Zadražil, Bilčík, Grebeňuk, Parýzek - Důras, Skořepa, Jergl - Březina, F. Seman, Diviš - Kolář, Jícha, Prokš - Mrňa, Anděl, O. Malec. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.
K. Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Bičánek, T. Dvořák, Gulaši, Weinhold - Huna, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Kůs, Koblasa - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Gorčík, Vrána, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Tabulka baráže:
1.Slavia Praha5211119:149
2.Litvínov5211116:139
3.Karlovy Vary5200315:166
4.Jihlava5111211:186

Reklama

Související témata: