Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 2:1 SNSlavia vydolovala bod v Karlových Varech, prohrála až v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Mikulík 0 : 1
25. Vachovec 1 : 1
65. Marosz (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili v utkání 6. kola baráže o extraligu Slavii 2:1 po samostatných nájezdech. Pražané na západě Čech vedli zásluhou Milana Mikulíka, ale Michal Vachovec ve druhé třetině srovnal a v páté sérii nájezdů potom rozhodl útočník Rostislav Marosz. Slavia tak uhájila průběžnou druhou příčku a na svého nedělního soka, který je třetí, má k dobru dva body.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Slávističtí hokejisté se radují z gólu na ledě Karlových Varů, jehož autorem byl útočník Milan Mikulík (v hloučku vlevo).

Článek

Karlovy Vary se musely obejít o kapitána Bičánka, Slavia o disciplinárně potrestaného Robinsona, jenž přijde celkem o tři utkání. Úvod byl z obou stran opatrný a žádný ze soupeřů si nevytvořil větší příležitost. Energie se tlačila do předbrankového prostoru Slavie, ale kromě střely Vojtěcha Tomečka si větší šanci nevytvořila.

To Slavia byla efektivnější; v 15. minutě zatáhl puk do útočného pásma David Hruška - začátkem sezóny ještě hráč Karlových Varů - a jeho ideálně načasovanou přihrávku za Závorkova záda lehce tečoval Mikulík. Otřesení domácí mohli o chvíli později inkasovat podruhé, ale osamocený Vas svojí šanci neproměnil.

Druhé dějství začalo sérií vyloučení hostujících hráčů, včetně desetiminutového pro Krsteva za nesportovní chování. Výhodu většího počtu hráčů na ledě, a to včetně 71 vteřin trvající hry v pěti proti třem, však Západočeši nevyužili. Nevytvořili si dokonce ani větší šanci. Ve 25. minutě se pak přesto zásluhou Vachovce radovali z vyrovnání. Od červené čáry projel snadno obranou Pražanů a střelou z mezikruží překvapil Hyláka.

Marosz zařídil Energii dva body

Povzbuzená Energie přitlačila soupeře do jeho obranného pásma a byla v této fázi hry aktivnější. Otočit skóre mohl Kůs, ale ze svého úniku jen nastřelil Hylákovu helmu. Na druhé straně se po zaváhání Redlihse ocitl v brankové příležitosti Ondráček, ale jeho střela z mezikruží jen těsně minula tyč Závorkovy branky.

Ve třetí třetině Slavia uzpůsobila svojí hru jakémukoliv bodovému zisku a precizní obranou již na své modré čáře nepouštěla hráče z lázeňského města do větších příležitostí. Z obou stran čišela snaha především neudělat chybu. I přesto mohl v 57. minutě rozhodnout Vachovec, ale jeho velkou příležitost zlikvidoval bravurně Hylák na brankové čáře.

Jelikož k rozuzlení zápasu nedošlo ani v prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy. V základní sadě tří pokusů na obou stranách neuspěl nikdo, ale pak se rozstřílel Marosz, jenž byl vůbec prvním exekutorem večera. Ve čtvrté sérii zvládl těžkou úlohu a odpověděl na gól Tuominena, v té další už po neúspěchu stejného hráče rozhodl o zisku druhého bodu.

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Vachovec (Dvořák), rozhodující sam. nájezd Marosz - 15. Mikulík (D. Hruška). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5, navíc Krstev (Slavia) 10 min. Bez využití. Diváci: 3579.
K. Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Gulaši, Redlihs, Dvořák, Baránek - Huna, Skuhravý, Vachovec - Haščák, Kůs, Koblasa - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Slavia: Hylák - Kolařík, M. Hruška, Andrlík, Krstev, Pavlin, Hraško - M. Čermák, Kašpařík, Bahenský - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Jiránek, Tuominen, M. Ondráček - Markovič, Vas, Micka. Trenéři: Razým a Srdínko.
Tabulka po 6. kole:
1.Litvínov6311120:1412
2.Slavia Praha6212120:1610
3.Karlovy Vary6210317:178
4.Jihlava6111312:226

Reklama