Hlavní obsah

Tottenham - Manchester Utd. 3:0Gólová smršť zajistila Tottenhamu triumf nad Rudými ďábly

Londýn

Brankové galapředstavení v rozmezí sedmi minut během druhé půle bitvy s Manchesterem United zajistilo fotbalistům Tottenhamu tříbodový zisk v bitvě 33. kola Premier League. Vítězové tak ztrácejí dál sedm bodů na lídra soutěže z Leicesteru.

Článek

Domácí měli vstup do zápasu opatrný. Snažili se soupeře zaskočit hlavně dlouhými nákopy, Manchester měl kombinačně navrch. A také se pyšnil výrazně lepším držením míče, z čehož pramenila jistá optická převaha. Ovšem bez výraznějšího efektu. Po půlhodině hry nešla mezi tyče jediná střela. Nejblíže gólu byl domácí Lamela, ovšem hlavou branku těsně minul.

Vstup do druhé půli měl Tottenham impozantní. Nejprve si tutovku vypracoval Eriksen, ovšem brankář De Gea míč zkrotil stejně, jako když si v 51. minutě připravil vyloženou šanci Dier.

Tottenham pak na okamžik vystrašil hlavičkující Martial, ovšem domácí podržel brankář Lloris. Následně přišly velké chvilky domácích. Po pasu Eriksena měl ideální střeleckou pozici Alli a dokázal skórovat. Oslavy v hledišti ještě neutichly, když po přímém kopu Lamely dopravil míč hlavou do sítě Alderweireld. O dvě minuty později pak Lamela parádním volejem zařídil tříbrankový náskok pro Tottenham.

Za rozhodnutého stavu pak odvrátil katastrofální výprask Rudých ďáblů skvostným zákrokem brankář De Gea, když zneškodnil tutovku, kterou měl Kane. Hosté měli ještě snahu výsledek korigovat, ale vyloženou šanci si už nepřipravili.

Anglická Premier League - 33. kolo:
Tottenham - Manchester United 3:0 (70. Alli, 74. Alderweireld, 76. Lamela)

Reklama

Související témata: