Hlavní obsah

TEST: Žádné mazlení. Sluchátka Sennheiser MX 686G Sports poznala extrém

Praha

Když testovat, tak pořádně. Se sluchátky jste se už u nás setkali. Tentokrát jsme se rozhodli vzít testovaný materiál do extrémních podmínek. Žádné běhání po cestě, v parku. Sluchátka Sennheiser MX 686G Sports měla před sebou nečekanou zkoušku. Společně jsme vyrazili na Army Run do Hluboké nad Vltavou. Voda, bahno, přelézání překážek, slaňování, plazení.

Foto: Libor Kalous, Sport.cz

Sluchátka Sennheiser MX 686G Sports vyrazila na Army Run.

Článek
Fotogalerie

Pokud nebudeme počítat klasické běhání a nošení, kde se sluchátky nebyl žádný problém, čekal je poslední test, který trval osmdesát minut. Rozhodli jsme se následovat slova výrobce, která zněla takto: Sluchátka pro sportovce, která perfektně drží v uchu a mají speciální konstrukci pro běhání.

Kdo poznal a okusil klasická sluchátka, která se pohybuji v cenové hladině dvou až tří stovek, patrně zažil, že časem mohou haprovat kvůli opotřebení, špatnému skladování, nošení v kapsách a podobně.

Sluchátka s prvky od armády

Model MX 686G Sports byl měsíc bez potíží a újmy. Patrně pomohla i spolupráce s atlety a sportovci, kteří se na vývoji modelu podíleli. Sluchátka jsou navíc odolná proti vodě, potu a mají antibakteriální ochranu. Kabely, bez kterých se zvuk z přijímače do vašich uší nedostane, jsou vyztuženy para-armidem. Armid je pevný a žáruvzdorný syntetický materiál, který se používá v leteckém průmyslu a armádě. Tím pádem sluchátka mají vysokou mechanickou odolnost.

Opravdu?

Nasazuji sluchátka pět minut před startem, proběhnu se, jestli dobře drží a kabely mají dostatečný prostor. Nechci na ně během celého závodu sahat, štelovat je, prostě si jich nevšímat. Jsem zvědavý, co všechno s nimi udělá nekomfortní nálož v české přírodě.

Sluchátka si prošla tímto: přeskakování pneumatik, dřevěných desek, broděním se v rybníce, zde měla ale testovací pauzu, vody bylo jen po prsa, tedy žádný nápor na jejich funkčnost. Následovalo plazení v rourách, ručkování, šplhání, brodění se potokem, slaňování, krkolomné výstupy, plazení v bahně pod ostnatým drátem, zdolávání pětimetrových dřevěných áček, pneumatik, sítí. Ani jednou jsem je nemusel upravovat, držela v uších, netlačila a stavitelný „srp", který pomáhá lepší stabilizaci, byl stále na svém místě. Při závodě jsem si na sluchátka ani nevzpomněl.

PLUSY
Pohodlí
Vkusný design
Komfort
Čistý zvuk
MINUSY
Pro někoho možná vyšší cena, ale kvalita něco stojí
CENA
1450 korun

Po doběhnutí cílem byla jen trochu jiná, byla od bahna. Fotografie jsou jasným důkazem. Omyl jsem je, druhý den zapnul, dal do uší, hrají zvesela dále. Čistě, bez šumu, žádné viditelné opotřebení. Test potvrdil tvrzení výrobce, že tento produkt je určen i pro prudké pohyby a běh, zejména pro přespolní běhy a maratóny.

Uzavřená konstrukce tlumí okolní hluk, jsou vhodná i do společných tělocvičen a velkých fitness center. Ušní adaptér je vyroben z antimikrobiálního materiálu SteriTouch. Novinkou je oválně tvarovaný kabel zamezující zamotání kabelů a omezující mechanické hluky. Ovladač na kabelu obsahuje všesměrový mikrofon pro snadné telefonování. Výrobce zaručuje kompatibilitu s Androidem, Windows Mobile i Blackberry.

Balení obsahuje sluchátka, kabel s ovládáním a mikrofonem o délce 1,2 metru, který je zakončený 3,5mm jackem. Dále je součástí „kolíček" na připevnění kabelu a přepravní pouzdro.

Reklama

Související témata: