Hlavní obsah

Liberec - Jihlava 2:0Slovan porazil Vysočinu a zvýšil náskok před Slavií na sedm bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Shala 1 : 0
44. Shala 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Liberce porazili v 25. ligovém kole Jihlavu 2:0. O třetím vítězství Slovanu po sobě rozhodl v závěru první půle albánský záložník Herolind Shala, který dal poprvé v jednom utkání české nejvyšší soutěže dva góly. Severočeši využili zaváhání páté Slavie, na čtvrtém místě tabulky jí odskočili už na sedm bodů a přiblížili se tak účasti v pohárech. Jihlava je dvanáctá a na sestupové příčky má k dobru pět bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce Herolind Shala (vlevo) a Zdeněk Folprecht se radují z gólu.

Článek

Liberec byl proti Vysočině od začátku aktivnější, první gólová šance ale přišla až ve 27. minutě, kdy Vůch sklepl míč pro Folprechta. Ten však zamířil těsně vedle branky a nenavázal na svůj premiérový ligový gól z minulého kola.

Ve 34. minutě už domácí vedli. Breite ve středu pole elegantně patičkou přiťukl Shalovi, ten obešel tři protihráče a přesnou střelou k tyči z hranice vápna zaznamenal svůj pátý gól v ligové sezóně.

Šestý na sebe nenechal dlouho čekat. Za deset minut vysunul Shalu Vůch a albánský záložník propálil brankáře Hanuše střelou mezi nohy. Vysočina zahrozila až těsně před přestávkou, kdy Urdinov křížnou střelou minul.

Čtyři minuty po pauze přihrál Bakoš, který v pátek oslavil 33. narozeniny, aktivnímu Vůchovi, ale ten z úhlu Hanuše nepřekonal. Hostující kouč Hipp po hodině hry poslal na trávník čerstvé Nerada s Voltrem a první z náhradníků hned protáhl domácího gólmana Koubka dalekonosnou střelou.

Jinak ale hosté na zvrat ve vývoji neměli a mohli být rádi, že nedostali třetí branku. Bakošova tečovaná střela ze 79. minuty skončila na tyči a následná dorážka střídajícího Pulkraba do sítě neplatila, protože pomezní rozhodčí odmával ofsajd. V první minutě nastavení pak zahodil vyloženou šancí rovněž střídající hráč Slovanu Jefremov.

Fotbalová Synot liga - 25. kolo:
Slovan Liberec - Vysočina Jihlava 2:0 (2:0)
Branky: 34. a 44. Shala. Rozhodčí: Jílek - Hájek, Pochylý. ŽK: Shala - Urdinov, Šulek. Diváci: 3236.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Folprecht - Bartl (71. Jefremov), Shala (78. Pulkrab), Vůch - Bakoš (87. Obročník). Trenér: Trpišovský.
Jihlava: Hanuš - Kukol, Krejčí, Šourek, Urdinov - Kučera, Šulek - Bazal, Hronek (62. Nerad), Vaculík (81. Fulnek) - Dvořák (63. Voltr). Trenér: Hipp.

Reklama

Související témata: