Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Sparta 2:2Mánie v dotahování bude stát Spartu titul. Z derby v Ďolíčku vytěžila jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Acosta 1 : 0
35. Lafata 1 : 1
50. Šmíd 2 : 1
63. Dočkal 2 : 2
Záznam online reportáže

Tak dlouho budeme dostávat góly jako první a otáčet zápasy, až se nám to jednou nepovede. Fotbalisté Sparty si uvědomovali, že mánie jménem dotahování je může přijít draho. A přesto si ji dovolili znovu. Tři dny po vyřazení z Evropské ligy dokázali v utkání 25. ligového kola jen dvakrát srovnat a na Bohemians remizovali 2:2. Jejich ztráta již téměř jistě pasuje na mistra vedoucí Plzeň...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jhon Mosquera a Daniel Krch z Bohemians a Radoslav Kováč ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Horší začátek si Letenští přát nemohli. Jako by se nemohli zbavit zlozvyku posledních kol, znovu inkasovali jako první. Hned v 10. minutě zaúřadovala cizinecká legie klokanů, Mosquera utekl Konatému a Acosta pohodlně skóroval do prázdné branky.

Sparta tak musela znovu dotahovat. Šanci na vyrovnání měl Mareček, trefil ovšem jen Zlámala. S Letenskými mohlo být zle, kdyby je nepodržel Bičík, který v 31. minutě zlikvidoval Čížkovo sólo. O čtyři minuty později pak favorit udeřil, Dočkalovu ránu usměrnil Lafata patičkou do sítě. Dočkal pak mohl skórovat i sám, ale trefil jen Krcha.

Pět minut po přestávce toho Letenští hořce litovali. Švecovu ránu vyrazil Bičík před sebe a Šmíd snadno znovu strhnul vedení na stranu domácích. Lafata mohl zase vyrovnat, šel sám na brankáře, tentokrát však neuspěl a sólo nevyužil. Stejnou možnost měl na druhé straně Čížek, ale také neproměnil.

A pro změnu pykali klokani. Krejčí totiž unikl po křídle a Dočkal se po jeho nabídce trefil přesně do horního růžku.

Nestárnoucí Čížek ovšem jako záskok v útoku zlobil svůj bývalý klub i dál, deset minut před koncem trefil tyč! V poslední minutě pak měl tutovku i střídající Prošek. Poslední šanci Sparty nevyužil Brabec.

Fotbalová Synot liga - 25. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 2:2 (1:1)
Branky: 10. Acosta, 50. Šmíd - 35. Lafata, 63. Dočkal. Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Urban. ŽK: Jirásek - Konaté, Brabec. Diváci: 5000 (vyprodáno).
Bohemians: Zlámal - Čögley, Krch, Šmíd, Havel - Švec - Acosta, Lulič (65. Gajič), Jirásek, Mosquera - Čížek (86. Prošek). Trenér: Pivarník.
Sparta: Bičík - Konaté, Kováč (62. Juliš), Costa, Frýdek - Šural (74. Fatai), Dočkal, Mareček, Matějovský (58. Brabec), Krejčí - Lafata. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: