Hlavní obsah

Liverpool - Everton 4:0Liverpool si zastřílel v derby, ale přišel o Origiho

Liverpool

Sladké vítězství slavili ve středeční dohrávce 27. kola Premier League fotbalisté Liverpoolu, kteří na domovském Anfieldu zvítězili nad městským rivalem Evertonem 4:0. Reds však přišli o útočníka Origiho, jenž zápas po zákroku Moriho nedohrál. Viník viděl červenou kartu.

Článek

Evertonu se předchozích deset duelů s Liverpoolem nepodařilo zvítězit a tuto sérii se Toffees nepodařilo přerušit ani ve středu. Liverpool byl od první minuty aktivnějším týmem a těsně před koncem prvního poločasu si připsal první dva góly.

Dvě minuty před poločasem nacentroval Milner z pravé strany do malého vápna, kde nejvýše vyskočil Origi a poslal míč nechytatelně do brány. V nastaveném čase pak druhý zásah přidal Sakho. I Francouz těžil z přesného centru Milnera.

Kaňkou na zápase byl nevybíravý zákrok Moriho, který prošlápl stojnou nohu Origiho a od sudího Madleyho ihned viděl červenou kartu. Belgický forvard se svalil na trávník a už se z něj nezvedl - hřiště opustil na nosítkách.

Místo něj na hřiště vběhl Sturridge, kterému stačilo sedm minut na trávníku k tomu, aby se gólově prosadil. Poslední zásah přidal pohotovou střelou Coutinho.

Liverpool neutrpěl s Evertonem před vlastními fanoušky porážku od roku 1999.

Anglická Premier League, 27. kolo:
Liverpool - Everton 4:0 (43. Origi, 45.+2 Sakho, 61. Sturridge, 76. Coutinho).

Reklama

Související témata: