Hlavní obsah

Slavia - Litvínov 2:1 PPSlavia navzdory výhře nad Litvínovem přišla o šanci na extraligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Vas 1 : 0
37. Válek 1 : 1
61. Hruška 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Slavie se po roční odmlce do extraligy nevrátí. Pražané sice v předposledním 11. kole baráže o nejvyšší soutěž porazili Litvínov 2:1 v prodloužení, ale kvůli výhře Karlových Varů v Jihlavě přišli o naději na druhé postupové místo. Zápas rozhodl v 61. minutě David Hruška. Hostující Verva si už dříve zajistila setrvání v extralize.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočníci Slavie (zleva) János Vas, Nathan Robinson a Jaroslav Markovič se radují z gólu proti Litvínovu.

Článek

Litvínov podobně jako v úterním utkání v Karlových Varech nastoupil bez několika opor a nasadil mladíky. Slavia v zápase o naději začala aktivněji, ale první velkou šanci měli hosté. Na konci osmé minuty ujížděl sám na domácí branku Kučera, ale gólmana Hyláka nepřekonal.

Slávistům pomohla v jedenácté minutě do vedení dvojnásobná přesilovka, kterou po 28 sekundách využil Vas. Robinson mu předložil puk před odkrytou branku a domácí útočník zavěsil pod břevno.

Do druhé třetiny vstoupili červenobílí náporem, ale hostují gólman Janus se překonával. Chytil Andrlíkovu střelu, Jiránkovu tyč i několik šancí druhé domácí formace při vyloučení Kubáta. Vzápětí se neprosadil ani Čermák a tak v 37. minutě udeřili hosté. Hylákovi propadla za čáru nenápadná Válkova střela švihem z prostoru nad kruhem.

Slávisté se ve třetí třetině aspoň chtěli rozloučit s domácími fanoušky vítězstvím, ale neprosadili se Markovič ani Čermák. Na druhé straně zahrozil bývalý hráč Pražanů Doležal. Oba týmy nevyužily přesilovku a gól nedal ani další exslávista v hostujícím dresu Duda, který necelé čtyři minuty před koncem netrefil odkrytou branku.

Na druhé straně mohl rozhodnout necelou půlminutu před koncem David Hruška, ale Janus proti jeho dorážce výborně vystrčil beton a zasáhl. Domácí útočník se tak dočkal až po třiceti sekundách prodloužení, kdy dorazil Kolaříkovu střelu.

11. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Vas (Robinson, M. Hruška), 61. D. Hruška (Kolařík, Mikulík) - 37. Válek (Kokeš, T. Pavelka). Rozhodčí: Hejduk, Hrubý - Komárek, J. Ondráček. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 2530.
Slavia: Hylák - Knot, Kolařík, Pavlin, Hraško, Andrlík, M. Hruška - D. Hruška, Tuominen, Mikulík - Markovič, Vas, Robinson - Jiránek, Šafránek, M. Ondráček - M. Čermák, Kašpařík, Bahenský. Trenéři: Razým a Srdínko.
Litvínov: Janus - Z. Sklenička, Kubát, T. Pavelka, Kokeš, F. Pavlík, Hora - Duda, Gerhát, Válek - Martynek, Šimeček, Jurčík - Stříbrný, R. Pšurný, J. Doležal - Řehoř, Kučera, Mical. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Tabulka:
1.Litvínov11612234:2522
2.Karlovy Vary11610437:2820
3.Slavia Praha11232428:3114
4.Jihlava11212623:3810

Reklama

Související témata: