Hlavní obsah

Manchester City - Stoke 4:0Rozjetý Manchester City zařídil další potupu pro Stoke

Manchester City zažil báječnou generálku na úterní semifinálový boj v Lize mistrů s Realem Madrid. Jasně vyhrál, pro Stoke City zařídil už třetí potupnou čtyřku v Premier League v řadě! Svěřenci Manuela Pellegriniho poskočili v rozehraném 35. kole o bod před dosud třetí Arsenal, který má k dobru nedělní utkání na půdě Sunderlandu.

Článek

Domácím se před dalším ligovým bojem mohly tlačit do hlavy myšlenky na evropský pohár, ale se soupeřem se vypořádali prakticky už do pauzy. Přes půl hodiny hosté odolávali, ale ve 35. minutě domácím pomohl roh, ze kterého hlavou otevřel skóre Fernando.

Ještě před pauzou zvýšil z penalty Agüero. Argentinský kanonýr dal 23. ligový gól v sezóně a na vedoucího střelce Kanea z Tottenhamu ztrácí jeden jediný.

I po změně stran hosté dvakrát inkasovali - mezi 64. a 74. minutou se prosadil devatenáctiletý útočník Iheanacho. Manchesterský tým, který má zřejmě vůbec nejlepší formu právě v téhle fázi sezóny, vyhrál čtvrtý z posledních pěti ligových duelů a do boje proti Realu může jít v pohodové náladě.

Zato svěřenci Marka Hughese si po výprasku od Liverpoolu a Tottenhamu připsali další děsivý debakl a může je těšit jen to, že v poklidném středu tabulky mají nahráno.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:
Manchester City - Stoke 4:0 (64. a 74. Iheanacho, 35. Fernando, 43. Agüero z pen.)

Reklama

Související témata: