Hlavní obsah

Slavia - Teplice 2:2Škoda se vrátil, jeho dvě trefy ale Slavii na vítězství stejně nestačily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Škoda 1 : 0
31. Kukec 1 : 1
51. Škoda 2 : 1
87. Táborský 2 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Kanonýr Milan Škoda se vrátil po nemoci do sestavy Slavie a dvěma góly zatížil konto fotbalistů Teplic v sobotním utkání 26. kola nejvyšší soutěže. Jenže příspěvek domácí hvězdy nebyl týmu z Edenu nic platný, neboť Severočeši byli za nebojácný výkon odměněni bodem. Domácí promrhali veliké množství vyložených šancí, navíc nevyužili pokutový kop.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Praha Milan Škoda oslavuje vedoucí gól sešívaných proti Teplicím.

Článek
Fotogalerie

Hosté vstoupili do zápasu na své poměry nezvykle ofenzivně, přičemž už po deseti minutách po zpětné přihrávce Filla z pravé strany pálil nebezpečně z velkého vápna Vachoušek a Pavlenka musel tasit perfektní zákrok, aby míč vytěsnil na roh.

I dál si Severočeši počínali nebojácně, o to ledovější sprchu schytali, když Slavia z první vydařené akce udeřila: Mihalíkův centr z pravé strany hlavou proměnil v první gól Škoda - 1:0.

Teplické borce inkasovaná branka nezlomila a defenziva Slavie musela být permanentně ve střehu. Po centru Kroba se po hlavičkovém pokusu Hory opět vyznamenal Pavlenka. Když však parádně Vachoušek posunul z velkého vápna míč na levou stranu ke Krobovi, proměnil jeho střílený centr ve vyrovnání Kukec - 1:1.

Slavia pak nahodila motory a v ofenzivě výrazně přidala. Několikrát byla blízko gólu. Hlavně po standardních situacích, s jejichž bráněním měli Severočeši veliké potíže. Jenže Škoda dvakrát hlavičkoval těsně vedle, v další vyložené šanci pak Mihalík pálil mimo.

Hned po obrátce se Slavia přeci jen dočkala, když po standardní situaci vrátil míč na malé vápno Zmrhal a Škoda opět hlavou mířil přesně - 2:1.

Slavia mohla vedení navýšit, jenže Škoda žádnou z vyložených šancí neproměnil. Nejprve pálil zpoza velkého vápna těsně mimo, pak hlavičkoval nad branku.

Teplice nerezignovaly a rvaly se o bod. Potočného šanci stačili domácí zablokovat, přímý kop téhož borce Pavlenka vyrazil. A protože Pražané dvě varování nevzali vážně, přišel zákonitý trest. Krob zatáhl z levé strany míč do pokutového území a zpětnou přihrávku napálil do sítě střídající Táborský.

Slavia doplatila na bídnou koncovku. Navíc nevyužila ani pokutový kop, který proti hostům nařídil sudí po střetu Ljevakoviče s Bílkem, Hušbauerův pokus však Grigar vyrazil, a tak se hosté radovali z bodu.

Synot liga, 26. kolo:
Slavia Praha - FK Teplice 2:2 (1:1)
Branky: 16. a 51. Škoda - 31. Kukec, 87. Táborský. Rozhodčí: Houdek - Wilczek, Ratajová. ŽK: Ljevakovič, Kukec, Krob, Soungole (Teplice). ČK: 90.+3 Soungole. Diváci: 6157.
Slavia: Pavlenka - Bořil, Bílek, Deli, Jablonský - Mihalík (88. Kenia), Souček, Hušbauer, Zmrhal - Železník (37. Barák) - Škoda (81. Mešanovič). Trenér: Uhrin ml.
Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, Jeřábek (85. Táborský), Krob - Kodeš, Ljevakovič - Fillo, Vachoušek, Kukec (79. Chukwuma, 89. Soungole) - Potočný. Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: