Hlavní obsah

Brno - Příbram 2:0Brno po vítězství nad Příbramí ztrácí na Slavii jen dva body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Škoda 1 : 0
57. Řezníček 2 : 0
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Brna prodloužili svou úspěšnou domácí sérii, když ve 26. kole první ligy porazili Příbram 2:0. Upevnili si šesté místo v tabulce a přiblížili se páté Slavii na rozdíl dvou bodů. Góly Zbrojovky vstřelili ve druhém poločase Michal Škoda a Jakub Řezníček po přihrávkách Petra Buchty. Příbram zůstala v nebezpečném pásmu sestupu čtrnáctá s náskokem tří bodů na předposlední Olomouc.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva kapitán Příbrami Tomáš Zápotočný, Miroslav Keresteš z Brna a brankář Zbrojovky Pavel Halouska.

Článek

Brňané začali s pěti obránci a defenzivním pojetím hry. V úvodu zápasu měli na pokropeném trávníku na rozdíl od soupeře značné problémy se stabilitou. Fotbal bez většího vzruchu oživil poprvé po čtvrt hodně hry Řezníček, jehož střelu pod břevno stačil brankář Hruška vytěsnit na roh.

Příbram se navzdory mírné územní převaze dostala poprvé k zakončení až o deset minut později: Bednářova tvrdá rána z pravé strany mířila přímo do brankáře Melichárka. Ten vynikl nejvíce ve 35. minutě, kdy vyrazil Bednářovu střelu a vzápětí po centrovaném míči se ocitl ve vyložené šanci Pilík. Ani ten ale na gólmana Zbrojovky nevyzrál.

Ve druhém poločase se už trenér Brna Kotal vrátil ke klasickému rozestavení. Obránce Hyčku vystřídal středopolař Malík a domácí fotbalisté převzali režii zápasu. V 50. minutě se podařilo Zbrojovce vstřelit první gól. Řezníček unikl po pravé straně, zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Buchtu po jehož centru Škoda hlavou překonal brankáře Hrušku.

Brno pokračovala v náporu a o sedm minut později znovu po Buchtově centru přidal hlavou druhý gól nejlepší domácí střelec Řezníček, který dal svou dvanáctou branku v tomto ročníku.

Teprve po hodině hry se hráči Příbrami probrali a začali více útočit, ale v koncovce se neprosadili. Suchan ve vyložené šanci vysoko přestřelil a Bednář si sám před Melichárkem špatně zpracoval míč.

Zbrojovka doma už poosmé za sebou neprohrála, během toho získala 22 bodů a v pěti jarních kolech na svém hřišti inkasovala jediný gól.

26. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 2:0 (0:0).
Branky: 50. Škoda, 57. Řezníček. Rozhodčí: Jech - Urban, Hock. ŽK: Krameš, Hnaníček, Bednář (všichni Příbram). Diváci: 4116.
Brno: Melichárek - Hyčka (46. Malík), Košťál, P. Buchta, Jovanovič, Keresteš - Zoubele (87. Brigant), Lacko, Lutonský (69. Chrien), Škoda - Řezníček. Trenér: Kotal.
Příbram: Hruška - Mudra, Tregler, Zápotočný, Divíšek - Krameš, Hnaníček (61. Vošahlík) - Pilík, Suchan (79. Laňka), Rezek - Bednář. Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: