Hlavní obsah

Téměř jako Zlatan! Další kandidát na Gól roku se představuje

Javi Gómez z celku UD Socuéllamos se zjevně jen tak nespokojí s tradičním zakončením útočných akcí. V nedělním duelu třetí nejvyšší španělské ligy proti Toledu se třiatřicetiletý chilský fotbalista blýskl nádhernou střelou nůžkami z bezmála 30 metrů a zařadil se tak mezi kandidáty na ocenění pro Gól roku FIFA. A co víc, tahle úžasná trefa byla nakonec vítězná.

Gómezova spektakulární trefa.

 
Článek

Gól nůžkami v podání Zlatana Ibrahimovice v utkání Anglie - Švédsko.

Gómez, jenž nastřílel v letošním ročníku Segunda División B už třináct branek, rozhodl o vítězství Socuéllamos v 70. minutě zápasu. Po centru si míč zpracoval na hrudi a následně jej nůžkami přes hlavu poslal z velké dálky do sítě soupeře. Jedním slovem nádhera! Toledo již odpovědět nedokázalo a domácí si připsali po výhře 1:0 do tabulky další tři body.

Vítězná Gómezova trefa připomněla památný okamžik z listopadu roku 2012, kdy švédský snajpr Zlatan Ibrahimovic vyškolil jedinečnými nůžkami v přátelském utkání ve Wembley vyběhnuvšího domácího brankáře Joea Harta (viz video v galerii) a hattrickem zařídil hostům výhru 4:2. Kanonýr Paris St. Germain za tento oku lahodící počin později získal Cenu Ference Puskáse FIFA za nejkrásnější gól roku.

Reklama

Související témata: