Hlavní obsah

Tottenham - West Bromwich 1:1Nečekaná rána pro Tottenham! V Anglii je už o titulu téměř rozhodnuto

Londýn

O anglickém fotbalovém mistrovi už je téměř rozhodnuto. Druhý Tottenham totiž doma nečekaně remizoval v pondělní dohrávce 35. kola Premier League s West Bromwichem 1:1 a na vedoucí Leicester ztrácí tři kola před koncem sedm bodů. Lišky tak mohou slavit titul už v neděli v případě vítězství na Old Trafford nad Manchesterem United.

Článek
Fotogalerie

Pro Tottenham doma nepřipadalo v úvahu nic jiného než výhra, za níž si od začátku Kouhouti cílevědomě šli. Měli velkou převahu, ale na úvodní gól čekali přes půlhodinu.

Střelu Harryho Kanea totiž brankář Myhill vytlačil na tyč. A Christian Eriksen poté parádně zakroutil přímý kop přes zeď, jenže míč jen olízl břevno hostující brány.

Nešťastník Dawson vlastence bohatě odčinil

Gól si nakonec vstřelili hosté sami. Na Eriksenův centr si sice naběhl Jan Vertonghen, který však jen sledoval, jak padající Craig Dawson nešťastně poslal míč mezi nohama vlastního gólmana do brány.

Po přestávce málem domácí navýšili vedení. Eriksen po rychlém úniku po straně poslal míč do šance Lamelovi, jehož teč se však jen otřela o tyč branky. Pojišťovací gól nepřišel a hosté z West Bromwiche vycítili šanci a herně srovnali krok.

A nejen herně. Dvacet minut před koncem totiž odčinil vlastence z první půle Dawson, když hlavou po rohovém kopu překonal brankáře Huga Llorise. Stadión White Hart Lane byl rázem v šoku a i domácí fotbalisté viditelně znervózněli.

Nedokázali si už vynutit převahu, kterou měli v první půli, ani vytvořit šance. Kýženému vítěznému gólu už se Kohouti nepřiblížili a naděje na titul jim tak s velkou pravděpodobností unikla.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:
Tottenham - West Bromwich 1:1 (33. vlastní Dawson - 73. Dawson).
Dokáže Tottenham ještě smazat bodovou ztrátu na Leicester a v Premier League získat titul?
Ano
6 %
Ne
94 %
Celkem hlasovalo 10425 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články