Hlavní obsah

Vladimire, knokautuj toho útočného idiota Furyho! vybízí britští fanoušci Klička

Manchester

Popularita manchesterského boxera Tysona Furyho je mezi britskými fanoušky mizerná. Mohou za to i boxerova vyjádření ohledně homosexuálů a ženské roli ve společnosti. Velká část britských fanoušků vybízí jeho vyzyvatele Vladimira Klička z Ukrajiny, aby ho v nadcházejícím červencovém zápase knokautoval.

Foto: Lee Smith, Reuters

Obhájí Tyson Fury proti Vladimiru Kličkovi své mistrovské pásy?

Článek

„To, co vychází z Furyho pusy v jeho prohlášeních, je velmi ponižující. Například, všichni homosexuálové a pedofilové že patří na jedno místo - do vězení? Nebo že ženy patří do kuchyně a na záda?" připomněl na středeční tiskové konferenci před zápasem Kličko. „Takže takhle se dívá na Eltona Johna nebo na svou královnu? Lidem, kteří říkají takové věci a myslí tímto způsobem, těm chci říct: Naser** si!"

Ukrajinského bývalého šampióna si do svého studia pozvala redakce BBC. Kličko se mimo jiné přiznal k tomu, že je fanouškem Bayernu Mnichov, a že obdivuje práci fotbalového trenéra Josepa Guardioly. Britští novináři vyvěsili rozhovor s Kličkem na facebook a pod příspěvkem se strhla vášnivá debata.

Kličko, udělej Británii službu

Většina britských fanoušků se v komentářích přiznala, že 6. července bude fandit soupeři svého krajana. „Kličko, do toho! Prosím, udělej Velké Británii službu a knokautuj Furyho," napsala Hannah Smithová, která dostala nejvíc „lajků" od ostatních uživatelů.

„Prosím, knokautuj Furyho. Jsem z Manchesteru, ale on je takový klaun, že se stydím za to, že i on je z Manchesteru. Kličko, do toho!" přidal se Mark Mcewan.

„Toto interview přesně ukazuje, proč je Fury tak nepopulární. (Kličko) je milý, vzdělaný, se správnými názory. Je vším, čím Fury není. Lidé Furyho nemají rádi, protože je útočný idiot," přidal svůj názor Gareth Smiley Williams.

V diskuzi se samozřejmě objevují i Furyho zastánci, mnohem větší počet je ale jeho odpůrců. Těm se určitě nelíbilo ani středeční urážlivě pojatá tisková konference, na níž si Fury svlékl triko a ukázal poněkud otylé břicho nepřipomínající tělo sportovce. „Nesnáším box. A nesnáším mluvit s vámi, vy idioti," vykřikoval Fury například na přítomné novináře.

Kdo vyhraje odvetu o pásy těžké váhy WBA, WBO, IBF a IBO v červenci?
Tyson Fury
17,1 %
Vladimir Kličko
82,9 %
Celkem hlasovalo 25289 čtenářů.

Reklama

Související témata: