Hlavní obsah

Slovácko - Zlín 1:1Sestupem ohrožený Zlín uhrál na Slovácku cennou remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Koné 1 : 0
84. Diop 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka ukončili sérii tří porážek, když ve 27. kole první ligy remizovali v derby se Zlínem 1:1. Skóre otevřel po hodině hry hlavičkou Francis Koné, šest minut před koncem vyrovnal střídající Dame Diop. Zlín navíc nastřelil dvě tyčky. Dosáhl na čtvrtou jarní remízu, stále se ale pohybuje v sestupovém pásmu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Juraj Chvátal (vlevo) ze Slovácka a Štěpán Koreš ze Zlína v utkání 27. kola.

Článek

Oba týmy prochází výsledkovou krizi. Což se také odrazilo v prvním poločase na úrovní hry, která dlouho postrádala přesnost. Zlín spoléhal na precizní defenzivní taktiku. Tu prokládal protiútoky po křídlech. Zprava hrozil Matějov a na levé straně Koreš. Jejich centrované míče do trestného území končily většinou na hlavách vysokých stoperů Rady s Košútem. Za celý poločas zahrozil pouze v 10. minutě Vukadinovič, jenž mířil nad.

Také domácí Slovácko hlavně hledalo na hrotu útoku nakopávanými míči Koného. Z územní převahy si domácí fotbalisté vypracovali slibnější šance. Biolek v tísni hlavou trefil jen brankáře Holého, Koného hlavička těsně minula cíl a po půlhodině hry stejně dopadl i Valentův střelecký pokus.

Po změně stran se hrála už otevřenější partie. Hned po přestávce Havlíkovu hlavičku vytlačil brankář Holý nad břevno. Na druhé straně o osm minut později z trestného kopu ze 25 metrů zlínský kapitán Hájek trefil jen spojnici břevna a tyče.

Z územní převahy po hodině hry Slovácko vytěžilo první gól. Havlík našel centrem z levé strany Koného, na jehož hlavičku Holý nedosáhl. Zlín okamžitě změnil taktiku, vytáhl se z defenzívy. Velkou šanci k vyrovnání propásl v 63. minutě Koreš, jenž se dostal za domácí obránce a únik zakončil střelou do tyče.

Další možnost vyrovnat trestuhodně zahodil devět minut před koncem střídají Jordan, jenž sólo zakončil jen střelou do brankáře Heči. Střelecky se hosté prosadili až v 84. minutě. Koreš našel zpětnou přihrávkou střídajícího Diopa, který přízemní střelou vyrovnal.

1. FC Slovácko - Fastav Zlín 1:1 (0:0)
Branky: 60. Koné - 84. Diop. Rozhodčí: Proske - Hock, Antoníček. ŽK: Valenta, Civič, Diviš - Janíček, Koreš, Fantiš. Diváci: 5905.
Slovácko: Heča - Chvátal, Rada, Košút, Civič - Šumulikoski - Biolek (71. Diviš), Daníček, Valenta (84. Kerbr), Havlík - Koné (69. Došek). Trenér: Habanec.
Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček - Matejov (71. Diop), Janíček, Holík, Koreš (90. Malý) - Fantiš (75. Jordan) - Vukadinovič. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: