Hlavní obsah

Teplice - Sparta 1:1Spartě gól z ofsajdu nestačil. O výhru ji obral přímý kop Potočného

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Konaté 0 : 1
86. Potočný 1 : 1
Záznam online reportáže

Parádní přímý kop teplického útočníka Potočného obral fotbalovou Spartu o výhru v nedělním duelu 27. kola nejvyšší soutěže. Pražané vedli na severu Čech gólem Konatého z ofsajdu, čímž utnuli sérii osmi duelů, v nichž jako první inkasovali. Když už se zdálo, že se k vítězství probrání, natahoval se Bičík marně po excelentně zahraném přímém kopu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty opouštějí hřiště po remíze 1:1 v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

V opatrném úvodu oba týmy hodně kazily, potýkaly se s rozehrávkou, a když už se domácí či hosté nadechovali ke slibné kombinaci, přišla nepřesnost. A tak se solidně zaplněné tribuny dočkaly první šance až po sedmadvaceti minutách, kdy domácí zadáci naprosto ignorovali Grigarovo pobízení, aby se zformovali při autu Sparty, po němž Matějovský prostrčil míč na malé vápno odkud nekrytý Konaté pálil vysoko nad branku.

Domácí borci se na dostřel Bičíka prakticky nedostali. Hostující gólman měl práci jen po standardních situacích, ovšem Lüftner hlavičkoval příliš slabě a přímo do náruče Bičíka, neobsazený Hora pak po rohovém kopu nedokázal hlavou trefit míč ideálně.

Když už se schylovalo k poločasovému hvizdu sudího, zatáhl Krejčí míč po levé straně a poslal centr do pokutového území, kde nepřesná střela Zahustela propadla ke Konatému dorážejícímu pohodlně do odkryté branky, ovšem z ofsajdové pozice, kterou asistent Nádvorník neviděl.

Brzy po obrátce měl ideální pozici pro vyrovnání Kukec, jenže jeho pokus z velkého vápna zablokoval Zahustel. Pak hosty podržel opakovaně Bičík, když si poradil s dělovkou Ljevakoviče a bravurně vyškrábl i hlavičku Potočného po centru Kroba.

Ve hře rozbité množstvím faulů a nepřesností si diváci museli nechat zajít chuť na kombinační fotbal. Domácí příznivce však k euforii přivedl Potočný, který z přímého kopu parádní střelou zařídil vyrovnání. Teplicím mohl výhru vzápětí zajistit Vachoušek, ovšem jeho pokus Bičík vyrazil.

Fotbalová Synot liga - 27. kolo:
FK Teplice - Sparta Praha 1:1 (0:1)
Branky: 86. Potočný - 45. Konaté. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Kříž. ŽK. Fillo, Ljevakovič - Konaté. Diváci: 10 732.
Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, Jeřábek, Krob - Ljevakovič, Kodeš (75. Táborský) - Fillo, Vachoušek, Kukec (69. Nivaldo) - Potočný. Trenér: Vavruška.
Sparta: Bičík - Zahustel, Brabec, Costa, Frýdek (67. Fatai) - Konaté (73. Jiráček), Mareček, Dočkal, Matějovský (88. Vácha), Krejčí - Juliš. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: