Hlavní obsah

Tomic v palbě kritiky! V Madridu odvracel mečbol raketou rukojetí dopředu

Australský tenista Bernard Tomic podal na turnaji v Madridu další důkaz své kontroverzní povahy, kvůli níž získává často negativní publicitu. Třiadvacetiletý hráč v úterním utkání prvního kola odvracel mečbol Itala Fabia Fogniniho raketou, kterou držel za hlavu rukojetí dopředu.

Tomic "odvracel" mečbol netradičně

 
Článek

Tomic prohrával 2:6, 4:5 a 0:40 a při podání svého italského soupeře se prakticky nehnul. Fognini esem ukončil zápas a postoupil do druhého kola. Australanův incident vyvolal v jeho domovině bouři kritiky stejně jako mezi tenisovými fanoušky na sociálních sítích.

Aktuálně dvaadvacátý hráč světového žebříčku Tomic je svým místy laxním přístupem pověstný. V roce 2012 si po hladké porážce s Andym Roddickem na US Open vysloužil přezdívku "Tomic the Tank Engine", jež se s ním od té doby táhne.

Přezdívka je variací na původní název populárního dětského seriálu "Mašinka Tomáš" (Thomas the Tank Engine), přičemž "tanking" je zároveň anglický název pro malou snahu či úmyslnou prohru.

Třiadvacetiletý Tomic mimo jiné drží rekord nejrychlejší porážky na turnajích Masters, poté co se v Miami v roce 2014 nechal vyprovodit Finem Jarkkem Nieminenem po výsledku 0:6, 1:6 za 28 minut. Letos zase vzdal utkání na turnaji v Sydney po dlouhých diskuzích s rozhodčím, kterému vysvětloval, že už je myšlenkami na grandslamovém Australian Open. Později své odstoupení omlouval otravou z jídla.

Reklama

Související témata: