Hlavní obsah

Dukla - Olomouc 2:0Olomouc se po zoufalství na Julisce dál topí v sestupových vodách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Štetina 1 : 0
52. Vrzal 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalová Olomouc nedokázala navázat na vítězství nad Jabloncem z minulého kola a v pátek po tristním výkonu prohrála v duelu 28. kola Synot ligy na Julisce 0:2. Dukla dominovala a jen díky vlastní nemohoucnosti v koncovce nevyprovodila Hanáky s děsivým přídělem.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Fotbalisté Dukly slaví gól Ondřeje Vrzala (čtvrtý zprava) v zápase s Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

Do přestávky Dukla jednoznačně vládla. Byla důraznější, rychlejší, přesnější, a tak se Olomouc převážně bránila. Zejména levá strana hostujícího týmu absolutně nestíhala zachytávat výpady vedené hlavně Néstorem a Čajičem, kteří připravovali spoluhráčům jednu šanci za druhou.

Nepřesná muška domácích borců, zejména pak Manzii, držela Sigmu nad vodou. Z řady vyložených příležitostí totiž zkraje duelu uspěl po milimetrovém centru od Néstora jen hlavičkující Štetina.

Olomoucké borce jakoby svazovala blízkost sestupové propasti, většinu času trávili na vlastní polovině, ale když už se odhodlali k bleskovému výpadu, musel v brance domácích čarovat Rada. Skvostně vychytal Hálu i Faltu, další dvě nebezpečné střely šly těsně mimo.

Vrzal pojistil náskok

Hned po obrátce Dukla navýšila těsný náskok, když hlavou uklidil po rohovém kopu míč do sítě Vrzal. Domácí i pak dominovali, připravovali si po dalších parádních kombinacích velké šance, jenže se předháněli v jejich zahazování, a když ani Mareš nedokázal z malého vápna trefit prázdnou branku, mohla pořád Sigma doufat.

Jenže Hanáci nebyli schopní kloudné přihrávky, při nakopávaných míčích sice během posledních patnácti minut získali chvílemi převahu, nicméně o vstřelení gólu si mohli nechat jen zdát.

28. kolo fotbalové Synot ligy:
Dukla Praha - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)
Branky: 13. Štetina, 52. Vrzal. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Moláček. ŽK: Hála, Plšek (oba Olomouc). Diváci: 1228.
Dukla: Rada - Čajič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Hanousek, Považanec, Daniel Tetour (88. Preisler) - Néstor (79. Beauguel), Mareš, Manzia (75. Berger). Trenér: Kozel.
Olomouc: Buchta - Hála, Šindelář, Radakovič, Vepřek (46. Štěpán) - Navrátil (76. Chorý), P. Ševčík, Plšek, Houska (46. Mahmutovič), Falta - Ordoš. Trenér: Jílek.
Zachrání se fotbalisté Olomouce v první lize?
Ano
21 %
Ne
79 %
Celkem hlasovalo 3650 čtenářů.

Reklama

Související témata: