Hlavní obsah

Jablonec - Teplice 1:0Jablonec potvrdil výbornou domácí bilanci, Teplice ještě nejsou zachráněné

MinutaMin. Tým Hráč Akce
84. Pernica 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce vybojovali v 28. kole Synot ligy výhru 1:0 nad Teplicemi, když se o jediný gól postaral šest minut před koncem stoper Luděk Pernica. Jablonec tak na jaře doma ztratil jen dva body a je sedmý, naopak žlutomodří z posledních 11 utkání vyhráli jediné a stále jsou ohrožené sestupem. Na předposlední Olomouc sice mají náskok pěti bodů, ale ještě se Sigmou budou hrát.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Fillo z Teplic (vlevo) si kryje míč před Danielem Rossim z Jablonce.

Článek

Jablonec v týdnu postoupil do finále poháru a dobrou pohodu potvrzoval i proti Teplicím, když měl celé utkání převahu. Už v 6. minutě našel Pospíšil Doležala, ale domácího útočníka vychytal Grigar.

Teplický gólman nadále trápil jablonecké střelce. Karavajevovu ránu tečoval na tyč, následně rychlým vyběhnutím lapil i velkou šanci Pospíšila. Greguš pak po rohu v dobré pozici netrefil odkrytou branku. Za zahozené šance mohl domácí potrestat Potočný, ale střelou k tyči brankáře Hrubého nezaskočil.

Ve druhé půli Teplice zlepšily defenzivu a už domácí hráče příliš do šancí nepouštěly. Samy však také v útoku příliš vidět nebyly. A tak zajímavější byla jen Gregušova tvrdá střela těsně vedle teplické branky.

Až v 84. minutě přišel rohový kop domácích, po závaru se dostal míč ke stoperu Pernicovi a ten dělovkou zblízka zařídil Jablonci tři body. Teplice už nenašly odpověď.

28. kolo fotbalové Synot ligy:
FK Jablonec - FK Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 84. Pernica. Rozhodčí: Jech - Urban, Kotalík. ŽK: Kodeš (Teplice). Diváci: 2890.
Jablonec: Hrubý - Karavajev, Pernica, Rossi, Hanousek - Hübschman - Mihálik (28. Masopust), Greguš, Pospíšil (84. Wágner), Mingazov (63. Trávník) - Doležal. Trenér: Frťala.
Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, Jeřábek, Krob - Ljevakovič, Kodeš (86. Táborský) - Fillo, Vachoušek (81. Chukwuma), Kukec (67. Vondrášek) - Potočný. Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: