Hlavní obsah

Ligové milníky: Když Uličného Brno porazilo Spartu, diváci z vyprodaných ochozů zaplavili hřiště

Dnešní duel na Srbské bude nejspíš o poznání klidnější. Fotbalisté Zbrojovky dvě kola před koncem soutěže už jen sotva dosáhnou na páté místo, Spartě stačí jeden bodík k jistotě druhé příčky. Bývaly však časy, kdy vzájemný duel sledovaly v Brně desetitisíce fanoušků. Právě památnému utkání z podzimu 1994 je věnován další díl historických milníků fotbalové Synot ligy.

Historie s UličnýmVideo: Synotliga.cz

 
Článek

Psal se podzim 1994 a v Brně vládla velká fotbalová horečka. Mužstvo nového kouče Petra Uličného trápilo i největší favority, takže ochozy za Lužánkami praskaly ve švech. Zápas se Spartou sledovalo bezmála 29 tisíc diváků!

„Dorazilo obrovské množství lidí, což byl dvanáctý hráč našeho týmu," vzpomíná populární John.

Však také Brno zvítězilo 3:1 a poprvé v samostatné české lize porazilo Spartu. V konečném účtování pak obsadilo krásné třetí místo.

„Měl jsem tehdy výborné hráče. Všichni diváci vtrhli po zápase z ochozů na hřiště. Úplně mi z toho běžel mráz po zádech. Byl to nejkrásnější pocity. Měl jsem slzy v očích, něco úžasného..." usmívá se Uličný ještě po letech.

Dnešní zápas 29. ligového kola Zbrojovka - Sparta se hraje od 18:15, stejně jako ostatní zápasy. Všechna utkání můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Reklama

Související témata: