Hlavní obsah

Plzeň - Jablonec 1:2Mistrovská korunovace s prohrou a pořádnou pachutí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Mingazov 0 : 1
18. Mingazov 0 : 2
56. Ďuriš (penalta) 1 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Před deseti dny oslavila Plzeň po výhře nad Ostravou mistrovský titul nanečisto, oficiální korunovaci jí však na trávníku zhořkla. Maličký Turkménec v jabloneckých službách Mingazov jí totiž dal během tří minut dva rychlé slepené góly, na které nebyla mátožná Viktoria schopna odpovědět. Pro mistrovský pohár si tak její hráči přišli na pódium s druhou prohrou po sobě, takže nachystaná sláva měla podivnou pachuť.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Zleva Lukáš Masopust z Jablonce a David Limberský z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Té slávy bylo na plzeňské fotbalisty až moc. Zvláště, když se ani úvod posledního domácího duelu neobešel bez malé trachtace, která hráče Viktorie utvrdila v přesvědčení, že nad ně prostě není.

Kozáčik převzal cenu jako nejlepší gólman končící sezóny, Hubník jako nejzářivější player mezi obránci a Ďuriš jako nejlepší útočník ankety Ligové fotbalové asociace, v níž hlasují trenéři, experti a novináři, po osmnácti minutách se ale všichni tři - a jejich spoluhráči samo sebou s nimi - moc divili, co s nimi Jablonec provedl.

Nebo spíše co s nimi provedl Mingazov, který jim dal dva slepené góly a notně jim tak pokazil mistrovskou korunovaci.

Dvě šance, dva góly. Během tří minut

Po čtvrthodině totiž maličký turkmenský útočník dostal dlouhý pas za obranu a tváří v tvář Kozáčikovi zařídil hostům vedení, za tři minuty mu lajdácky si počínající plzeňští beci dovolili dělat si v šestnáctce, co je mu libo, takže dal samo sebou druhý gól.

V tu ránu bylo jasné, že nachystané oslavy se neobejdou bez pořádné šmouhy, protože ve hře domácích skřípalo až hrůza v defenzivě, stejně jako v útoku.Trenér Krejčí zkusil o přestávce odvrátit hrozící blamáž dvojnásobným střídáním, jenže všechno se měnilo v marnost. I publikum lačné oslav tudíž upadlo v letargii a až penalta nařízená za ruku Pernici ho z ní probudila.

Nebo ho z ní probudila nejprve touha vidět v roli exekutora brankáře Kozáčika a až poté trefa Ďuriše.

Domácí se pak vehementně snažili zachránit si reputaci alespoň remízou, ale když střídající Kopic nevyužil velkou šanci a ještě větší zlikvidoval Kolářovi gólman Valeš, zažili navzdory aplausu a chorálům oslavujícím staronové šampióny korunovaci s hořkou pachutí.

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 1:2 (0:2)
Branky: 56. Ďuriš z penalty - 15. a 18. Mingazov. Rozhodčí: Franěk - Hock, Kubr. ŽK: Karavajev, Valeš, Hybš. Diváci: 10 832.
Plzeň: Kozáčik – Hubník, Hejda (46: Rajtoral), Baránek, Limberský – Hrošovský (77. Krmenčík), Vaněk – Petržela (46.  Kopic), Kolář, Kovařík – Ďuriš. Trenér Krejčí.
Jablonec: Valeš – Karavajev, Pernica, Rossi, Hybš – Hübschman  – Masopust (46. Trávník), Greguš, Pospíšil, Mingazov (56. Marek Hanousek) – Doležal (67. Wágner). Trenér Frťala.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava