Hlavní obsah

Jihlava - Baník 3:0Jihlava jasně vyhrála a má jistotu záchrany

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Bazal 1 : 0
66. Hronek 2 : 0
90. Dvořák 3 : 0
Záznam online reportáže

Jihlava

Fotbalisté Jihlavy si v předposledním 29. ligovém kole definitivně zajistili záchranu. Vysočina doma porazila sestupující Ostravu jasně 3:0, když se trefili v prvním poločase Josef Bazal a po změně stran Petr Hronek a Pavel Dvořák z penalty. Baník dohrával závěrečné minuty bez vyloučeného brankáře Vojtěcha Šroma.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Petr Nerad (vpředu) z Jihlavy a ostravský Lukáš Vraštil.

Článek

Jihlavu mohl už v sedmé minutě poslat za důležitým vítězstvím Hronek, jenž postupoval sám na Šroma, ale místo zakončení volil přihrávku, se kterou si hostující obránci dokázali poradit. O dvacet minut později to byl právě Hronek, který na malém vápně našel Vaculíka, jenže ten nedokázal ve vyložené příležitosti trefit branku.

Skóre se tak poprvé měnilo šest minut před koncem poločasu, když Bazalův nepovedený centr na Voltra skončil v síti hostující branky.

I po přestávce byla Vysočina v duelu dvou nejhorších ofenzivních týmů ligy lepší. Po hodině hry už to mohlo být o dvě branky, jenže Hronkův gól kvůli ofsajdu rozhodčí neuznali. Záložník Jihlavy si radost naplno vychutnal o čtyři minuty později, když sám před gólmanem přízemní střelou zvýšil na 2:0.

Po třech minutách na hřišti se mohl po centru Kučery blýsknout střídající Dvořák, ale jeho hlavička si cestu mezi tři tyče nenašla. V závěru ještě Baník dohrával o deseti, protože za sražení Dvořáka ve vápně byl vyloučen gólman Šrom, a protože Baník měl už vystřídáno do branky musel Vengřinek. Ostravský obránce však v první minutě nastavení proti Dvořákově penaltě neuspěl.

29. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Baník Ostrava 3:0 (1:0)
Branky: 39. Bazal, 66. Hronek, 90.+1 Dvořák z pen. Rozhodčí: Jílek - Paták, Peřina. ŽK: Urdinov, Kučera - Granečný. ČK: 88. Šrom (Ostrava). Diváci: 3143.
Jihlava: Hanuš - Kukol, Krejčí, Mišůn, Urdinov - Kučera, Nerad (81. Batioja) - Vaculík, Hronek (74. Marek), Bazal - Voltr (64. Dvořák). Trenér: Hipp.
Ostrava: Šrom - Dostál, Kaša, Vraštil, Granečný (46. Mondek) - Vengřinek, Hrubý (55. Šašinka) - Matěj, de Azevedo, Holzer - Červenka (55. Mešaniov). Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata: