Hlavní obsah

Jablonec - Příbram 0:0Příbram remizovala v Jablonci a zachránila se v první lize

Fotbalisté Příbrami odvrátili hrozbu druhého sestupu z první ligy. Středočeský celek remizoval v posledním 30. kole v Jablonci bez branek a při bodové rovnosti s Olomoucí se díky lepší bilanci ze vzájemných zápasů udržel na nesestupovém čtrnáctém místě tabulky. Domácí tým ztratil s Příbramí body poprvé po třech zápasech, nenavázal na předešlé výhry s Teplicemi a v Plzni, o konečnou sedmou příčku už ale přijít nemohl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Trávník z Jablonce (18) a Josef Divíšek z Příbrami (padající).

Článek

Jablonec čeká ve středu finále domácího poháru s Mladou Boleslaví, trenér Frťala ale k žádnému velkému šetření hráčů nesáhl a z obvyklých opor nechal v úvodu na střídačce jen kapitána Hübschmana, Karavajeva a Doležala.

Severočechům se ale v první půli vůbec nepovedlo navázat na poslední výkony, hlavně na středeční výhru na půdě jistého mistra Plzně. Domácí lacino ztráceli míče při rozehrávce a ve středu pole a Příbram, která potřebovala k jistotě záchrany bod, byla v úvodu nebezpečnější.

Hned ve druhé půli minutě pálil po brejku nad Pilík, poté měl dvě velmi dobré šance Bednář, ale pokaždé zamířil mimo. Jablonec přidal až před přestávkou a v 38. minutě se mohl dostat do vedení, když si hostující Zápotočný hlavou po centru ze strany málem vstřelil kuriózní vlastní gól. Krátce nato sáhl domácí kouč Frťala k prvnímu střídání a místo Hanouska nasadil Masopusta.

Druhá půle se dlouho hrála mezi oběma vápny a bez jakéhokoliv náznaku šance. Až čtvrthodiny před koncem zaváhal při rozehrávce domácí gólman Hrubý, ale Bednář jeho chybu nevyužil.

V 87. minutě se dostal na trávník jednačtyřicetiletý jablonecký brankář Špit, jenž si připsal 300. ligový start a symbolicky se rozloučil s kariérou.

V rozkouskovaném závěru už žádná velká možnost k vidění nebyla, domácí k vítěznému gólu nevyburcovali ani fanoušci, kteří opakovaným skandováním Sigma dali najevo, komu přejí záchranu. Za celý zápas mířila na branku jen jedna přímá střela a diváci po závěrečném hvizdu vyprovodili severočeský celek pískotem a pokřikem hanba.

30. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - 1. FK Příbram 0:0
Rozhodčí: Jílek - Moláček, Blažej. ŽK: Tregler, Mudra, Hruška (všichni Příbram). Diváci: 2044.
Jablonec: Hrubý (87. Špit) - Romera, Pernica, Rossi, Hybš - Trávník, Greguš, Pospíšil, Hanousek (39. Masopust) - Mingazov (65. Karavajev) - Wágner. Trenér: Frťala.
Příbram: Hruška - Mudra, Chaluš, Zápotočný, Divíšek - Hnaníček, Tregler - Vošahlík (70. Brandner), Pilík (90. Moravec), Rezek - Bednář. Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: