Hlavní obsah

Nejslavnějšího atleta současnosti Bolta vyškolil pětiletý chlapec

Praha

Vytáhlý, osvalený Jamajčan platí za nejrychlejšího muže naší planety, či vlastně celé Sluneční soustavy. Dokáže totiž uběhnout sto metrů rychleji než kdokoli jiný. Dokonce rychleji než ti, kteří si pro podporu svého výkonu neváhali zajít do lékárny pro nějaký ten zázračný preparát v injekci. Bolt je prostě nejlepší, o tom asi nikdo nepochybuje. Osud ale občas nastrčí do cesty nečekané a na první pohled bezvýznamné překážky. A sprinterskému velikánovi dokázal podlomit kolena malý chlapec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Usain Bolt má, zdá se, děti rád. Před mladými vědci by se měl ale mít na pozoru.

Článek

Usain Bolt zahájil novou sezónu na Kajmanských ostrovech, kde hladce vyhrál v běhu na 100 metrů, i když velmi těsně neprolomil hranici 10 vteřin. Jeho sláva se ovšem otřásla v základech nedlouho po tomto prvním vítězství. Způsobil to malý chlapec a sprinterská hvězda se celá třásla. Smíchy.

Na setkání se sportovci mohli diváci klást jakékoli dotazy. Vážně tvářící se klučina uchopil rozvážně mikrofon do obou rukou, zadíval se běžeckému idolu pevně do očí a s dramatickým přednesem vznesl svůj dotaz. „Usaine Bolte! Kolik je jedna plus dva?" Tak přímý a zákeřný dotaz nečekal vůbec nikdo.

Jen malý zlomek vteřiny trvá, než soustředěné mlčení protíná řízný smích. Boltovi povolují kolena a na chvíli mizí ze záběru. Dost možná hledá nápovědu v hledišti. Nakonec však přispěchá se správnou odpovědí. Zjevně je prostě nejlepší.

Reklama

Související témata: