Hlavní obsah

Angličtí fandové řádili v Lille, policie opět použila slzný plyn

Aktualizováno

Francouzská policie na fotbalovém mistrovství Evropy opět použila proti anglickým fanouškům slzný plyn. Tentokrát rozháněla nezvladatelné hooligans v Lille, kam dorazili před čtvrtečním zápasem Anglie s Walesem v nedalekém Lens. Zadrženo bylo 36 lidí, šestnáct osob bylo převezeno do nemocnice.

Střety fanoušků s policií v LilleVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

Nepokoje vypukly poblíž nádraží v Lille, kde fandové poničili jedno ze zaparkovaných aut. Následně vybuchla pyrotechnika, což způsobilo paniku. Nepokoje pokračovaly i v noci, policisté proti davu asi dvou set anglických útočníků použili slzný plyn. Několik Britů se střetlo i s francouzskými fanoušky, kteří tou dobou opouštěli fanzónu, kde na velkoplošných obrazovkách sledovali zápas francouzského týmu s Albánií.

Angličtí fanoušci přijeli do Lille na utkání svého týmu s Walesem, které je na pořadu dnes. Policistům, posíleným o oddíly četnictva, se podařilo skupiny opilých a hlučných Angličanů rozptýlit.

Už v Marseille musela policie dvakrát rozhánět anglické fanoušky slzným plynem poté, co řádili v přístavu. Nejprve se ve čtvrtek poprali s místními a v pátek s ruskými fandy. Jeden muž byl vážně zraněn. Pět Britů poslal francouzský soud do vězení na jeden až tři měsíce.

Reklama

Související témata: